FOTO/ NAKON BURNE KONVENCIJE I IFTARA

Mir, mir, mir, niko nije kriv: Selfi Bakira, Šefika, Safeta i Denisa

Front 27.05.18, 10:06h

Mir, mir, mir, niko nije kriv: Selfi Bakira, Šefika, Safeta i Denisa
Nakon unutarstranačkih izbora i Džaferovićeve pobjede, na društvenim mrežama su članovi SDA objavili fotografiju užeg rukovodstva stranke na čelu sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem

 

Stranka demokratske akcije (SDA) na jučerašnjoj Konvenciji izabrala je svog kandidata za Predsjedništvo BiH. Najviše glasova dobio je Šefik Džaferović, član Predsjedništva SDA i zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

 

U SDA su se mjesecima "lomili" u vezi s kandidatima, ali su u "finišu utrke" ostali Džaferović i Safet Softić, član Predsjedništva SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH, prenosi Faktor.

 

Softić je danas nakon unutarstranačkog poraza kazao kako daje puno podršku Džaferoviću u utrci za Predsjedništvo BiH kao i to da vjeruje u njegovu pobjedu.

 

Denis Zvizdić, potpredsjednik SDA i predsjedavajući Vijeća ministara je ranije odustao od kandidature ističući kako mu je bitnije jedinstvo SDA, nego vlastita pozicija. Naime, on je imao nešto drugačiju viziju nominacije kandidata.

 

Nekoliko dana pred Konvenciju prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, obavijestila je javnost da neće prihvatiti nominaciju za SDA-ovog kandidata.

 

sda-rukovodstvo

 

Nakon unutarstranačkih izbora i Džaferovićeve pobjede, na društvenim mrežama su članovi SDA objavili fotografiju užeg rukovodstva stranke na čelu sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem, tačnije trojice nominiranih za Predsjedništvo, Izetbegovića i nekoliko ostalih istaknutih članova, a fotografija je nastala nakon zajedničkog iftara i akšam-namaza.

 

Uz fotografiju se ističe kako je stranka jedinstvena te da očekuju pobjedu u oktobru.

 

Fotografiju su neki članovi SDA objavili uz poznati slogan stranke "U jedinstvu je snaga".

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI