Najiščekivaniji dokument u novijoj historiji Hrvatske

Objavljen nacrt Nagodbe: Agrokor mijenja ime, ubuduće će se zvati...

Biznis Klub 26.05.18, 14:34h

Objavljen nacrt Nagodbe: Agrokor mijenja ime, ubuduće će se zvati...
S obzirom na teške i osjetljive pregovore s grupama nezadovoljnih vjerovnika ove dokumente doista treba shvatiti kao Nacrt, a ne konačnu Nagodbu, navode mediji

 

Izvanredna Uprava Agrokora objavila je jedan od najviše iščekivanih dokumenata u novijoj hrvatskoj istorijii – Nacrt nagodbe u postupku izvanredne uprave, kao i hodogram daljnjih ključnih aktivnosti, prenosi portal Novac.

 

Dokument koji je objavljen u sjeni afere Hotmail određuje buduće odnose vlasnika, strukturu i način upravljanja u novom Agrokoru. No, u nekim od ključnih tačaka Nacrta još nedostaju konkretni brojčani podaci iz kojih se mogu iščitati konkretna rješenja odnosno koliko će ko izgubiti ili pak profitirati u slučaju postizanja nagodbe, prenijeli su hrvatski mediji.

 

S obzirom na teške i osjetljive pregovore s grupama nezadovoljnih vjerovnika ove dokumente doista treba shvatiti kao Nacrt, a ne konačnu Nagodbu, navode mediji.

 

Na primjer, u Nacrtu se otkriva da će mehanizam ulaska/povratka ruske Sberbanke u priču biti zamjena njihovih 18 posto dionica Mercatora za udio u novom hrvatskom Agrokoru odnosno novoj firmi koja će se zvati Aisle HoldCo, ali nije poznato koliko će posto Sber dobiti u tom novom hrvatskom Agrokoru.

 

Ovaj portal donosi i odlomke Nagodbe, dok se cijeli Nacrt može pogledati na web stranici nagodba.agrokor.hr.

 

Čitav tekst pročitajte OVDJE.

 

(Novac, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI