Glavni okružni tužilac pred Anketnim odborom

Lepir: Istražuje se mogućnost da su Davidu podmetnuti predmeti pronađeni u džepovima

Hronika 25.05.18, 16:52h

Lepir: Istražuje se mogućnost da su Davidu podmetnuti predmeti pronađeni u džepovima
Na pitanje Borenovića da li postoji mogućnost da su Davidu predmeti pronađeni u džepovima podmetnuti u periodu prevoza od mjesta pronalaska do Gradskog groblja, Lepir je rekao da se ta mogućnost istražuje

 

Anketni odbor, koji je formiran radi sagledavanja činjenica o smrti Davida Dragičevića je počeo saslušanje Želimira Lepira, glavnog okružnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

Branislav Borenović, predsjednik Anketnog odbora kazao je da su pitanja bazirana na onom što je Anketnom odboru poznato iz odgovora koji su odboru dostavljeni iz zvaničnih institucija, prenose Nezavisne.

 

Borenović je i Lepiru naglasio da bi odgovori na pitanja trebali biti kratki i jasni.

 

Na pitanje Borenovića da li postoji mogućnost da su Davidu predmeti pronađeni u džepovima podmetnuti u periodu prevoza od mjesta pronalaska do Gradskog groblja, Lepir je rekao da se ta mogućnost istražuje.

 

Na pitanje Borenovića da li je tužilac prisustvovao obdukciji, Lepir je rekao da nije.

 

Lepir je kazao je da Željko Karan nije imao pravo da prisustvuje pres-konferenciji i iznosi detalje prije nego je obdukcioni nalaz bio gotov.

 

Istakao je da je neuobičajeno da na konferenciji prisustvuje patolog.

 

"Neuobičajeno je i da se konferencija održava bez tužioca, ali to ne mijenja stvar jer sam ja nevezano za konferenciju preduzeo sve potrebne mjere i radnje", naglasio je Lepir.

 

Na pitanje Borenovića,  da li je upozorio Karana na njegova pojavljivanja u medijima i komentarisanje "temperature vode i njene veze s vremenom smrti", Lepir je odgovorio da jeste i da mu je rekao da ne bi trebalo da izlazi u javnost s tim detaljima, kao što je, kako kaže, i on odbio gostovanje na jednoj od televizija.

 

Ostatak teksta čitajte OVDJE.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI