Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH

U slučaju Dragičević napravljene su namjerne greške kako bi se spriječio put do istine! U Banjaluci počinje rat narko kartela!

Front 25.05.18, 10:08h

U slučaju Dragičević napravljene su namjerne greške kako bi se spriječio put do istine! U Banjaluci počinje rat narko kartela!
Ja sam mjesecima upozoravao da je Banjaluka preplavljena drogom. Na svakom koraku, u svakom lokalu nalazi se droga. Čak i u noćnim klubovima redari prodaju drogu, a noćne klubove obezbjeđuje policija, objašnjava Mektić

 

Migrantska kriza prijeti da ugrozi bezbjednost u BiH, rekao je ministar bezbjednosti u Vijeću ministara BiH Dragan Mektić gostujući u emisiji “Puls” BN televizije. On je naveo da migranti u BiH ulaze ilegalno, sa maloljetnom djecom, ne želeći da prijave mjesto boravka u BiH, ali da bezbjednosne službe u BiH trenutno sve drže pod kontrolom. Potez vlasti Hercegovačko-neretvanskog kantona koje su vratile migrante u Sarajevo, Mektić je nazvao udarom na institucije BiH.

 

Vlasti jednog kantona u FBiH pokušale su da udare na institucije BiH, a sada se očekuje potez Tužilaštva koje je dužno da zaštiti BiH, kaže ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

 

“Ja se nadam da će Tužilaštvo reagovati, ali da budem iskren ja ne očekujem brzu reakciju. Policijske agencije su dokumentovale taj slučaj i sada je sve na Tužilaštvu BiH.”

 

Migranti jesu prijetnja za bezbjednost BiH, ali stanje nije alarmantno, uvjerava Mektić.

 

“Mi imamo svoje baze u kojima provjeravamo sve biometrijske podatke i imamo imamo, takođe na raspolaganju baze partnerskih službi gdje kroz ogroman broj podataka provjeravamo da li je neko od tih osoba opasan i prijetnja u smislu ekstremizma i terorizma.”

 

Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Mektić je optužio da i migrante koristi da bi manipulisao građanima i stvarao atmosferu straha.

 

“Na bazi konflikta sa Sarajevom stvara se strah kod građana, a to je zapravo kampanja kojom on manipuliše sa narodom. Kada je Milorad Dodik govorio o ekonomiji, nezaposlenosti, odlasku mladih...”, upitao Mektić.

 

Bezbjednost je dodatno narušio slučaj Dragičević.

 

“Ako je i neko iz MUP-a umiješan u čitav taj događaj, a bojim se da toga ima jer vidimo da se pojavilo svakakvih informacija i indicija, svejedno, trebalo bi da se energično uđe u taj slučaj i da se sve rasvjetli i kaže šta je istina o cijelom tom događaju. Ta istina može biti jako teška po Srpsku i njene institucije. Međutim, nekoga ko poziva na pravdu, ne možete da nazivate rušiocem Republike Srpske i da radi protiv institucija Republike Srpske”, jasan je Mektić.

 

Mektić tvrdi da u Banjaluci počinje rat narko kartela.

 

“Vidjeli ste ovu eksploziju u Banjaluci, a koja se definitivno vezuje za obračun narko kartela u Banjaluci. I ovaj slučaj na određen način, vrlo lako može biti da su umiješani narko dileri. Ja sam mjesecima upozoravao da je Banjaluka preplavljena drogom. Na svakom koraku, u svakom lokalu nalazi se droga. Čak i u noćnim klubovima redari prodaju drogu, a noćne klubove obezbjeđuje policija”, objašnjava Mektić.

 

A umjesto da riješi mnoge sumnjive slučajeve kao i slučaj “Dragičević” vlast Republike Srpske se trudi da umori i kompromituje masu koja se svako veče okuplja u Banjaluci, rekao je Mektić i ističući da je napravljeno dosta namjernih grešaka koje su spriječile put do istine.

 

 

(RTVBN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI