Posljednje kolo BH Telecom Premijer lige

Željezničar savladao Sarajevo u derbiju za prestiž, svi golovi pali u prvom poluvremenu

Sport 19.05.18, 19:07h

Željezničar savladao Sarajevo u derbiju za prestiž, svi golovi pali u prvom poluvremenu
Sutra su na rasporedu posljednja dva meča Lige za prvaka BiH. Prvak Zrinjski u Mostaru dočekuje Krupu, dok će Široki Brijeg u goste Radniku iz Bijeljine, gdje će tražiti pobjedu koja mu donosi i treće mjesto lige

 

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva odmjerili su snage u posljednjem kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u susretu koji se igrao za prestiž, bez rezultatskog značaja, slavio je Željezničar.

 

Plavi sa Grbavice, viceprvaci BiH za sezonu 2017/2018, pobijedili su rezultatom 2:1, a svi golovi na ovom meču pali su u prvih 45 minuta. 

 

Zajmović je doveo Željezničar u vodstvo u 10. minuti, da bi u 32. na 2:0 povisio Ubiparip. 

 

U 37. minuti Sarajevo je smanjilo preko Adukora, a ispostavilo se - time i postavio konačan rezultat ovog meča. 

 

U Ligi za opstanak, Borac je sa 2:0 savladao Slobodu golovima Kunića u 16. i 57. minuti. 

 

Mladost iz Doboja kod Kaknja poražena je na svom terenu od Čelika sa 3:0. Pobjedu za oproštaj od društva najboljih Čeliku su donijeli Đelmić sa dva gola i Nikolić. 

 

Vitez, također od naredne sezone drugoligaš, poražen je kod kuće od GOŠK-a iz Gabele sa 2:1. Mulahusejnović i Dajić su pogađali za goste, dok je počasni gol za "ispis" iz lige za Vitez dao Šivšić. 

 

Sutra su na rasporedu posljednja dva meča Lige za prvaka BiH. Prvak Zrinjski u Mostaru dočekuje Krupu, dok će Široki Brijeg u goste Radniku iz Bijeljine, gdje će tražiti pobjedu koja mu donosi i treće mjesto lige. 

 

Rezultati:
Željezničar - Sarajevo 2:1
Borac - Sloboda 2:0
Mladost - Čelik 0:3
Vitez - GOŠK 1:2

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI