nakon spornih izjava o izbornom zakonu

Delegacija EU o Čoviću: Preuzmite odgovornost i ne udaljavajte se od evropskih standarda

Front 15.05.18, 19:10h

Delegacija EU o Čoviću: Preuzmite odgovornost i ne udaljavajte se od evropskih standarda
Bilo koji prijedlog mora poštovati sudske odluke i vladavinu prava, kao i približavati se evropskim standardima, a ne udaljavati se od njih, rečeno je iz Delegacije EU

 

Nakon što je lider HDZ-a BIH Dragan Čović izjavio da je kasno za izmjene Izbornog zakona BIH, zatražili smo komentar u Delegaciji EU u BIH.


Njihov odgovor upućen portalu Vijesti.ba prenosimo u nastavku:

 

- "Očekujemo da vlasti osiguraju adekvatno održavanje izbora i nesmetanu provedbu izbornih rezultata. Iako smo i dalje predani pomaganju ovog procesa, odgovornost je na domaćim liderima da pronađu rješenje koje zadovoljava i odluku u slučaju Ljubić i potrebe građana BiH.

 

Vjerujemo da se svim izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH treba pristupiti kroz dijalog i kompromis. Svi politički lideri trebaju preuzeti odgovornost i pokazati spremnost da kompromisom postignu rješenje kada je u pitanju Dom naroda Federacije.

 

Bilo koji prijedlog mora poštovati sudske odluke i vladavinu prava, kao i približavati se evropskim standardima, a ne udaljavati se od njih, rečeno je iz Delegacije EU za Vijesti.ba.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI