Sud u Londonu donio presudu

Doživotna robija ubici Samira Draganovića: Bh. dizajnera preko 40 puta izbo mačetom

Hronika 14.05.18, 10:45h

Doživotna robija ubici Samira Draganovića: Bh. dizajnera preko 40 puta izbo mačetom
Simmons je Draganovića ostavio između željezničkih šina, a tijelo je nekoliko sati kasnije slučajno otkrio jedan mašinovođa

 

Jammie Simmons (37) osuđen je na doživotnu robiju u sudu u Londonu zbog ubistva dizajnera Samira Draganovića (23), porijeklom iz Ključa.

 

Za izricanje presude poroti u Londonu trebalo je 90 minuta vijećanja, a Simmons je priznao ubistvo iz nehata, tvrdeći da se ne sjeća, jer je bio pijan. Porota i sudija mu nisu povjerovali, jer je imao podeblji kriminalni dosije. Prema važećim britanskim zakonima, ubica će minimalno iza rešetaka provesti 26 godina.

 

Simmons je 5. novembra prošle godine na željezničkoj stanici Knokholt u Kentu bez ikakvog razloga Draganoviću, kojeg nije ni ponavao, zadao preko 40 uboda mačetom. Iako je mladić pružio otpor, oružje nemilosrdnog ubice je bilo jače.

 

Simmons je Draganovića ostavio između željezničkih šina, a tijelo je nekoliko sati kasnije slučajno otkrio jedan mašinovođa.

 

U prvi mah policija je mislila da je Draganovića udario voz, što samo upućuje na to kako su teške bile povrede koje je zadobio. Međutim, nakon detaljne istrage utvrđena je prava istina i Simmons je otkriven.

 

Inače, Simmons je bio redovni korisnik kokaina i heroina, a ranije je u više prilika koristio hladno oružje, dok je Draganović bio izuzetno cijenjen dizajner u svojoj kompaniji, a familija i prijatelji su ga opisali kao jednu izuzetno finu osobu.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI