Dobra vijest za sve bez riješenog stambenog pitanja

Ministarstvo daje 10.000 KM mladima za kupovinu stana, a da bi ste mogli aplicirati morate...

Hronika 11.05.18, 12:46h

Ministarstvo daje 10.000 KM mladima za kupovinu stana, a da bi ste mogli aplicirati morate...
Kandidati koji mogu aplicirati, ne mogu biti stariji od 35 godina i moraju najmanje tri godine živjeti na području Kantona Sarajevo

 

Mladi u Kantonu Sarajevo koji nemaju riješeno stambeno pitanje mogu se prijaviti na poziv za subvencioniranje koji je raspisalo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

 

Ministarstvo će za ovu godinu na ime subvencioniranja rješavanja stambenog pitanja mladih kandidatu sa rang liste uplatiti iznos od 10.000 KM.

 

Kandidati koji mogu aplicirati, ne mogu biti stariji od 35 godina i moraju najmanje tri godine živjeti na području Kantona Sarajevo.

 

Kriteriji za određivanje broja bodova su njihova starosna dob, stepen stručne spreme, broj članova porodičnog domaćinstva, deficitarni kadrovi, priznati naučni radovi, kulturni nastupi, članovi porodice šehida, poginulog ili nestalog borca, stepen invalidnosti.

 

- Komisija koju formira Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okliša KS će na osnovu kriterija navedenih u Odluci, izvršiti bodovanje kandidata i formirati nacrt rang liste koju nakon provjere žalbi utvrđuje resorni ministar, te ona postaje konačna. Na osnovu liste, ministar daje prijedlog odluke sa imenima i prezimenima kandidata, brojem njihovih bodova i iznosom novčanih sredstava, te ga dostavlja Vladi na usvajanje, poslije čijeg odobravanja Ministarstvo vrši uplatu sredstava kandidatima na ime subvencioniranja rješavanja stambenog pitanja - naveli su u u Fondu Kantona Sarajevo za izgradnju stanova.

 

Javni poziv možete pogledati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI