Potpredsjednik Skupštine preuzeo funkciju predsjednika

Iz AMUS-a se oglasili povodom ostavke Dine Merlina: Razumijemo odluku predsjednika...

Hronika 11.05.18, 11:34h

Iz AMUS-a se oglasili povodom ostavke Dine Merlina: Razumijemo odluku predsjednika...
Upravni odbor AMUS-a želi obavijestiti javnost da AMUS i svi njegovi organi i službe nastavljaju sa radom u skladu sa planiranim aktivnostima

 

U petak, 11.05.2018. u prostorijama Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca AMUS održana je konferencija za medije na kojoj su se članovi Upravnog i Nadzornog odbora asocijacije obratili javnosti u vezi sa aktuelnim zbivanjima u djelovanju AMUS-a. Kao što je već poznato, na sjednici Skupštine AMUS-a održanoj 09.05.2018. predsjednik Skupštine g. Dervišhalidović je podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika.

 

Upravni odbor AMUS-a razumije odluku predsjednika, i želi naglasiti da je Upravnom odboru bila čast, zadovoljstvo i privilegija raditi pod vodstvom čovjeka koji je u postavljanju AMUS-a na zdrave i stabilne osnove nesebično uložio svoje vrijeme i energiju, stoga mu se ovim putem zahvaljuje na uspješnoj saradnji.

 

Upravni odbor AMUS-a želi obavijestiti  javnost da AMUS i svi njegovi organi i službe nastavljaju sa radom u skladu sa planiranim aktivnostima.

 

U narednom periodu bit će organizovan izbor predsjednika Skupštine AMUS-a u skladu sa propisanom procedurom, a potpredsjednik Skupštine g. Mladen Matović preuzima obavljanje svih aktivnosti predsjednika Skupštine do izbora novog predsjednika.

 

U protekloj godini, po svim objektivnim kriterijima, AMUS je ojačao svoj položaj kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu. Ostvareni su najveći iznosi tantijema u historiji kolektivnog ostvarivanja autorskih prava u Bosni i Hercegovini, i to u dvije polugodišnje isplate. AMUS je postao punopravna članica CISAC-a kada je pred očima cijelog autorskog svijeta AMUS jednoglasno primljen u Svjetsku konfederaciju autorskih društava.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI