ŽESTOKE REAKCIJE NA IZJAVE DRAGANA LUKAČA

Napada Vaskovića, a gdje su dokazi: Otkud pravo ministru policije RS da prijeti novinarima u skupštinskoj sali!

Front 10.05.18, 14:47h

Napada Vaskovića, a gdje su dokazi: Otkud pravo ministru policije RS da prijeti novinarima u skupštinskoj sali!
Iz Kluba novinara Banja Luka su najoštrije osudilli prijetnje Vaskoviću, koje je danas iznio ministar Lukač

 

 

Novinar-bloger Slobodan Vasković odbacio je optužbe ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača da je “instrumentalizovao" Davora Dragičevića, oca 21-godišnjeg Davida, čija smrt je izazvala okupljanja građana u Banjoj Luci, ali i posebnu raspravu u parlamentu RS-a.

 

Vasković je na svom blogu ponovio optužbe da je Lukač, “saučesnik ubistvu Davida Dragičevića, zajedno sa Darkom Ilićem, Darkom Ćulumom, Daliborom Vrećom, Željkom Karanom i još petnaest do dvadeset osoba, koje su učestvovale u Davidovoj likvidaciji”.

 

Iz Kluba novinara Banja Luka su najoštrije osudilli prijetnje Vaskoviću, koje je danas iznio Lukač.

 

- Lukač, kao građanin, ako se osjeća povrijeđenim određenim novinarskim tekstovima, ima pravo da traži zaštitu na sudu. Ali je potpuno neprihvatljvo da kao ministar unutrašnjih poslova iznosi teške optužbe i prijetnje u skupštinskoj sali. Ukoliko već poziva da se vjeruje institucijama, one su i mjesto da se rješavaju problemi u vezi s onim što neko piše, a ne da iznosi optužbe za skupštinskom govornicom i lično proziva bilo kojeg pojedinca ili medijsku kuću – rekao je predsjednik Kluba novinara Siniša Vukelić.

 

Ako Lukač, kako je dodao, ima dokaze za svoje tvrdnje, onda ih treba proslijediti nadležnim organima.

 

- A ukoliko ih nema, onda su ovo neutemeljene optužbe. Ukoliko ima dokaze, a nije ih proslijedio, onda je to krivično djelo prikrivanja - dodao je Vukelić.

 

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač rekao je u obraćanju parlamentu na posebnoj sjednici o stanju bezbjednosti u Banjoj Luci i Republici Srpskoj – ''Pravda za Davida – Pravda za Sve'', da bloger Slobodan Vasković, pored nekih ljudi iz političkog života, instruiše Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića.

 

-Dva blogera vode istragu i usmjeravaju Davora Dragičevića šta da radi, a to su Slobodan Vasković i Borislav Radovanović – ustvrdio je.

 

Lukač je naveo da se svaki dan iznose neistine bez ijednog dokaza, te najavio da će on i svi drugi koji se neargumentovano optužuju podnijeti prijavu sudu protiv Vaskovića gdje će morati da dokaže ono što piše.

 

-Vasković javno piše da zna ko su ubice, ali neće da kaže. Ko onda prikriva ubice? Nismo čuli ko je ubica. Meni da je neko dijete ubio, a da institucije neće da urade, znam šta bih uradio - rekao je Lukač i dodao da je tri puta od Tužilaštva zatraženo da sasluša Vaskovića, jer kako sam tvrdi zna ko su ubice, ali su oni odgovorili da nije relevantan.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI