Glavni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Želimir Lepir

Nije istina da su Davidu Dragičeviću izbijeni zubi... Oba obdukciona nalaza poslali smo na vještačenje u Zagreb!

Hronika 10.05.18, 13:28h

Nije istina da su Davidu Dragičeviću izbijeni zubi... Oba obdukciona nalaza poslali smo na vještačenje u Zagreb!
U obraćanju parlamentu RS-a, na posebnoj sjednici na kojoj se obratili i otac ubijenog mladića, Davor Dragičević, kao i ministar policije Dragan Lukač, Lepir je rekao da garantuje da će sve učiniti da provjere sve učinjeno i da dođu do istine

 

Glavni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Želimir Lepir izjavio je da garantuje da će sve biti učinjeno da se dođe do istine u slučaju smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića, čiji otac tvrdi da je ubijen, ali iz policije su te navode odbacili kao neistinite. 

 

- Intenzivno timski radimo na utvrđivanju stvarnih okolnosti kako je ovaj mladić nastadao. Za to treba vremena - rekao je Lepir. 

 

U obraćanju parlamentu RS-a, na posebnoj sjednici na kojoj se obratili i otac ubijenog mladića, Davor Dragičević, kao i ministar policije Dragan Lukač, Lepir je rekao da garantuje da će sve učiniti da provjere sve učinjeno i da dođu do istine. 

 

Negirao je tvrdnje oca Davida Dragičevića da su njegovom sinu izbijeni zubi. 

 

- Jučer sam poslao dva tužioca da odnesu oba obdukciona nalaza na vještačenje u Zagreb. Primili su taj materijal i radit će sedam dana. Kada to dobijemo, to nam je onda neposredno utvrđivanje o kakvim povredama se radi - naveo je glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. 

 

Odbacio je optužbe koje okupljeni u grupi “Pravada za Davida” upućuju tužiocu Daliboru Vreći, navodeći da se radi o dobrom tužiocu. 

 

Govorio je i o provjerama koje je tužilaštvo naredilo, da su uvažili zahtjev Davora Dragičevića s kojim se tri puta sastajao, da se pojedini tužioci izuzmu sa slučaja. 

 

U parlamentu je u toku poslanička rasprava o stanju bezbjednosti u Banjoj Luci i Republici Srpskoj - ''Pravda za Davida - Pravda za Sve''.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI