ZAŠTO LJUBO BEŠLIĆ NIJE DOŠAO NA PARTIZANSKO GROBLJE?

Dino Mustafić napao gradonačelnika Mostara: Zaista moraš biti besramni neofašista, pozavidjeli bi im i nacisti...

Front 09.05.18, 20:22h

Dino Mustafić napao gradonačelnika Mostara: Zaista moraš biti besramni neofašista, pozavidjeli bi im i nacisti...
S jedne strane susreti, impresije i govori najvećih bh. zvaničnika i predstavnika Evropske unije, a sa druge potpuno ignorisanje gradskih vlasti i gradonačelnika Mostara Ljube Beščića koji ovoj svečanosti danas nije prisustvovao

 

 

Burno je danas bilo u Mostaru, tokom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom na Partizanskom spomen groblju... S jedne strane susreti, impresije i govori najvećih bh. zvaničnika i predstavnika Evropske unije, a sa druge potpuno ignorisanje gradskih vlasti i gradonačelnika Mostara Ljube Beščića koji ovoj svečanosti danas nije prisustvovao.  


Uslijedile su brojne reakcije na ovaj gest, a među onima koji su glasno reagirali je i bh. reditelj Dino Mustafić, koji je pozdravio inicijativu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i federalnog premijera Fadila Novalića da se obnovi Partizansko groblje u Mostaru, ali i žestoko kritikovao potez mostarskog gradonačelnika, kao i njegovu izjavu da je današnja svečanost "pokušaj destabilizacije Mostara", kako su prenijeli pojedini mediji.
 

"Dakle, zaista moraš biti besramni neofašista pa ovako nešto izjaviti. Sa kojom lakoćom zla i laži daju izjave iz HDZ-a, pozavidjeli bi im i nacisti iz Drugog svjetskog rata. Bez predstavnika HNS-a na Partizanskom groblju, Ljubo Bešlić skup nazvao destabilizirajućim! - napisao je tim povodom Dino Mustafić.

 

dino-mustafic-twitter

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI