Nekadašnji fudbalski reprezentativac BiH otvoreno

Elvir Bolić prvi put progovorio o razvodu: Gondža i ja smo imali dobar brak, ali neke stvari tokom godina...

Lifestyle 09.05.18, 11:37h

Elvir Bolić prvi put progovorio o razvodu: Gondža i ja smo imali dobar brak, ali neke stvari tokom godina...
Prije Gondže, Elvir je bio pet godina u braku s Turkinjom Gaye. S Gondžom se vjenčao 2005. godine, i dobili su troje djece; kćerke Elisu i Edu i sina Berka. Nakon života u Istanbulu nekadašnji fudbalski as je prije nekoliko godina odlučio s porodicom se preseliti u Sarajevo

 

Mnoge je iznenadila vijest da se nekadašnji fudbalski reprezentativac BiH Elvir Bolić nedavno razveo od supruge Gondže. Kako je Elvir potvrdio za Azru njihov brak prošli mjesec je i sudski okončan.

 

- Tačno je da sam se razveo. Gondža i ja smo ostali dobri prijatelji i sve je ostalo onako kako bi i trebalo. Za naš razvod ne postoje veliki razlozi, ali neke stvari tokom godina jednostavno nestanu, a tu su i sitni problemi. Sjeli smo i dogovorili se da je ovo najbolje za nas. Imali smo dobar brak, nismo se mnogo svađali, ali kada su neke stvari već počele, ne bismo voljeli pred djecom da se dešavaju, da se svađamo, da živimo na neki ružan način. To ne bi bilo dobro za njih. Ovako smo odlučili da je bolje razvesti se na lijep način, koliko lijep može biti, i dogovoriti se da djeca budu i sa mnom i s majkom. Shvatili smo, da smo ostali zajedno, da bi došlo do većih problema, te da bi to u jednom periodu dovelo do veoma ružnog razvoda, tako da smo se odlučili razići se na ljepši način. Za sada dobro funkcioniše - kazao je Elvir.

 

Prije Gondže, Elvir je bio pet godina u braku s Turkinjom Gaye. S Gondžom se vjenčao 2005. godine, i dobili su troje djece; kćerke Elisu i Edu i sina Berka. Nakon života u Istanbulu nekadašnji fudbalski as je prije nekoliko godina odlučio s porodicom se preseliti u Sarajevo. Svoj dom su svili u veleljepnom stambenom kompleksu u naselju Šip nadomak Sarajeva.

 

Sve je nalikovalo na bajku, lijepa Gondža, koju je Elvir upoznao u Turskoj, gdje je ostavio neizbrisiv trag kad je o fudbalu riječ, zavoljela je Bosnu i ovdašnji mentalitet, te se počela uklapati u bh. svakodnevicu, u što se uvjerila i ekipa Azre kada su im nedugo nakon useljenja otvorili vrata svoga doma. Par je živio svoju idilu, nerijetko su se mogli vidjeti na najvažnijim kulturnim događajima u našoj zemlji, plijenivši pažnju kako na premijerama nekih predstava tako i na crvenom tepihu najvažnijeg showbusiness događaja u BiH, SFF-u.

 

Vijest da je njihovom braku došao kraj najviše je iznenadila njihove bliske prijatelje i porodicu.

 

- Svi su bili šokirani, jer nismo imali nekih velikih problema u braku, posebno i zbog troje djece, ali smo zaista shvatili da bi, nakon nekih stvari, život u kući bio teži, naročito za djecu koja su navikla na skladan život - govori Elvir, te dodaje kako su veoma vodili računa kako će svojoj djeci saopćiti vijest da mama i tata više nisu zajedno.

 

- Obavili smo i s djecom razgovor, uz podršku pedagoga i škole. Oni vide da smo mi još super. Ovako će imati opciju da budu i sa njom i sa mnom, neće se mnogo toga tu promijeniti. Kad god želim, mogu vidjeti djecu. Svaki razvod bude težak, naročito zbog djece. Oni dođu kod mene, ponekad ja odem u kuću gdje sam bio, tako da nema nekih velikih promjena. Uskoro trebam ići na odmor s njima u Italiju, a možda ćemo naljeto ići i zajedno na odmor. Važno je da nije došlo do problema kada bi, vjerovatno, i razvod bio teži i gori, jer tada bi došlo do stvari do kojih ne bismo željeli da dođe - kaže Elvir na kraju našeg razgovora.

 

(Azra, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI