Sjednica u Mostaru

Održana sjednica Vlade Federacije BiH, utvrđen Regulacioni plan za uređenje obale Neretve i Počitelja

Front 09.05.18, 11:26h

Održana sjednica Vlade Federacije BiH, utvrđen Regulacioni plan za uređenje obale Neretve i Počitelja
Donesene su odluke o odobravanju izdvajanja ukupno 200.000 maraka utvrđenih Proračunom FBiH za 2018. godinu za financiranje programa i projekata kulturnih društava Prosvjeta, Preporod, Napredak i La Benevolencija

 

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru, izmijenila Uredbu o privatnim agencijama za posredovanje u zapošljavanju.

 

Razlozi za nova rješenja su potreba za reformiranjem oblasti zapošljavanja u Federaciji BiH, kao i što dosadašnja primjena Uredbe nije ispunila svrhu. Uočeno je, naime, da privatne agencije za posredovanje u zapošljavanju uvelike zloupotrebljavaju i krše odredbe Uredbe, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

Federalna vlada je utvrdila Prijedlog odluke o donošenju Regulacionog plana povijesnog gradskog područja Počitelj za razdoblje od deset godina od dana donošenja. Opći ciljevi u ovim gospodarenju prostorom obuhvaćaju oživotvorenje svih europskih i svjetskih vrijednosti, kao i očuvanje prostornih specifičnosti Federacije BiH, Hercegovačko-neretvanske županije i općine Čapljina.

 

Jedan od bitnih ciljeva ovog dokumenta je i uređenje obalnog pojasa rijeke Neretve u prostornom obuhvatu Regulacijskog plana povijesnog gradskog područja Počitelja na osnovu kriterija zaštite i visokih standarda oblikovanja pejzaža, što uključuje i sprječavanje plavnog vala, kao i moguće prirodne katastrofe.

 

Donesene su odluke o odobravanju izdvajanja ukupno 200.000 maraka utvrđenih Proračunom FBiH za 2018. godinu za financiranje programa i projekata kulturnih društava Prosvjeta, Preporod, Napredak i La Benevolencija.

 

Federalna vlada je odobrila Srednjoročni plan razvoja JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za razdoblje 2018.-2020. godine, te program utroška transfera za Nacionalni park Una, utvrđenog Proračunom FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma kojim je za financiranje njegovih ovogodišnjih troškova rada i poslovanja predviđeno 500.000 maraka.

 

Usvojen je izvještaj o utrošku sredstava za umirovljenje 73 radnika, navodi se u priopćenju.

 

(Fena/az)

 

BLIN
KOMENTARI