Predsjednik RS-a o migrantskom talasu

Dodik: Nećemo dozvoliti smještaj migranata na teritoriji RS-a, vratit ćemo ih u Federaciju

Hronika 09.05.18, 10:53h

Dodik: Nećemo dozvoliti smještaj migranata na teritoriji RS-a, vratit ćemo ih u Federaciju
On je naglasio da će tražiti od Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da sve migrante koje zateknu na teritoriji Srpske sprovedu u FBiH gdje su i do sada primali lica za koja je dokazano da pripadaju migrantskom talasu

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra apsolutno neprihvatljivim da Savjet ministara ili bilo koja zajednička institucija u BiH predlaže ili donosi odluku o smještaju migranata na teritoriji Srpske.

 

"Mi nećemo dozvoliti da na prostoru Zalužana kod Banjaluke ili kod Kalinovika, ili u bilo kom drugom mjestu ili objektu u Republici Srpskoj budu smješteni migranati. U naše ime ne može niko donositi odluku o tome", poručio je predsjednik Srpske u izjavi Srni na pitanje da prokomentariše pozive iz FBiH upućene zajedničkim institucijama u BiH da što prije odrede lokacije vojnih kasarni u BiH u koje mogu da budu smješteni migranti.

 

On je naglasio da će tražiti od Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da sve migrante koje zateknu na teritoriji Srpske sprovedu u FBiH gdje su i do sada primali lica za koja je dokazano da pripadaju migrantskom talasu.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI