RASTU TENZIJE U BANJALUCI, ČEKA SE 9. MAJ

David Dragičević poručuje MUP-u RS: Ne bojim se, dođite i uhapsite me! Mektić tvrdi: Policija će udariti na narod!

Hronika 06.05.18, 20:20h

David Dragičević poručuje MUP-u RS: Ne bojim se, dođite i uhapsite me! Mektić tvrdi: Policija će udariti na narod!
- Samo nas tužite, jedva čekamo. Dođite i uhapsite me. Vi ste saučesnici u ubistvu i odgovarat ćete – tvrdi Dragičević, koji smatra da je njegov sin ubijen i želi da se saznaju imena nalogodavaca i izvršilaca

 

Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) pozvali su danas SDS da, kako su saopćili, prestane sa "zloupotrebom smrti tragično preminulog Davida Dragičevića, jer to izlazi iz okvira političke borbe i prelazi u lešinarenje u kojem SNSD neće da učestvuje". 


-SDS bi morao da se ogradi od svog današnjeg saopćenja, koje u stvari otkriva ko u RS ne želi da se ikada sazna kako je stradao David Dragičević i ko priželjkuje ulicu i zakon ulice u RS - tvrde iz SNSD-a i ističu da podržavaju argumentovane kritike, ali da optužbe bez dokaza predstavljaju "klasičan linč“. 


Otac Davida Dragičevića, Davor, večeras je na skupu na glavnom banjalučkom trgu, povodom saopćenja MUP RS-a, rekao da se on ne boji moguće tužbe ili hapšenja. 


-Samo nas tužite, jedva čekamo. Dođite i uhapsite me. Vi ste saučesnici u ubistvu i odgovarat ćete – tvrdi Dragičević, koji smatra da je njegov sin ubijen i želi da se saznaju imena nalogodavaca i izvršilaca.


Za 9. maj je najavio konferenciju za novinare u Beogradu, a narednog dana obraćanje u Narodnoj skupštini RS-a na posebnoj sjednici o stanju sigurnosti u RS-u, koja bi trebalo da se održi na zahtjev opozicije. 


Podršku mu je večeras na banjalučkom trgu dao visoki funkcioner SDS-a i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je za BN televiziju rekao da, navodno, postoje informacije da se MUP RS-a sprema da krene na narod koji se okuplja u Banjoj Luci. 


-SDS, ukoliko policija krene na narod, će pozvati svoje članstvo da stane uz narod i da branimo narod u Banjoj Luci od policije – ustvrdio je. 


Iz MUPRS-a danas su najavili da će, zbog svakodnevnih prozivki i neutemeljenih optužbi Davora Dragičevića i određenih ljudi oko njega, na račun rukovodstva i pripadnika MUP RS-a, biti prinuđeni da podnesu krivične prijave. 


-Na ovaj način navedeni će morati svoje tvrdnje potkrijepiti materijalnim dokazima u postupku pred nadležnim sudom ili će u suprotnom snositi krivičnu odgovornost i sankcije u skladu sa zakonom – navodi se u saopćenju iz entitetske policije.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI