FOTO/ Gurmanski okršaj u Sarajevo City Centru

Belmin Tatlić za dvije minute smazao 28 hrenovki, pa postao šampion: Vjerujte mi, i sebe sam iznenadio!

Zabava 06.05.18, 17:52h

Belmin Tatlić za dvije minute smazao 28 hrenovki, pa postao šampion: Vjerujte mi, i sebe sam iznenadio!
Belmin Tatlić je postao prvi šampion u brzom jedenju viršli u Bosni i Hercegovini. Uspio ih je pojesti 28! To je ukupno kilogram i 250 g mesa

 


Danas je u Sarajevu u SCC-u održano prvo takmičenje u brzom jedenju viršli ili hrenovki u Bosni i Hercegovini. Cilj takmičenja je bio u dvije minute pojesti što više Ovako viršli. 


Takmičari su u četiri kruga pokušavali iskoristiti dozvoljene dvije minute, te uz pomoć publike, prijatelja, slučajnih prolaznika doći do glavne nagrade - Huawei Mate pametnog telefona. 


U prvom krugu je postavljen rezultat za koji se mislilo da će biti i najbolji, takmičar je uspio pojesti 21 viršli. Međutim, pobjednika smo dobili već u narednom krugu. Belmin Tatlić je postao prvi šampion u brzom jedenju viršli u Bosni i Hercegovini. Uspio ih je pojesti 28! To je ukupno kilogram i 250 g mesa.

 
- Nikada u životu nisam probao ništa slično. Nikada se prije nisam takmičio u bilo čemu sličnom. Vjerujte mi da sam iznenadio i sam sebe. Dobro sam. Nije mi uopšte bio problem da pojedem toliko viršli. Svakako su preukusne... Najeo sam se, super zabavio, te dobio i novi mobitel na poklon, kaže Belmin. 


Iz mesne industrije Ovako su za sve takmičare i posjetioce SCC-a obezbijedili preko 500 nagrada, a gosti su mogli i da degustiraju neke od proizvoda iz njihovog asortimana. 


Budući da je prvo takmičenje prošlo bolje od očekivanog, već sada postoji ideja da se prenese i u druge gradove u BiH. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI