PROMJENE TOKOM SEZONE

Na graničnom prelazu Doljani uvodi se jedna novina: Evo ko više ne može ovuda prelaziti granicu

Hronika 05.05.18, 15:12h

Na graničnom prelazu Doljani uvodi se jedna novina: Evo ko više ne može ovuda prelaziti granicu
Tako će se turistički autobusi koji iz pravca Dubrovnika idu u pravcu BiH (a ne uključuju dio svog programa na području TZG Metković) preusmjeravati u Opuzenu (petlja) na granični prijelaz Nova Sela, i to preko čvora Ćeveljuša

 


Grad Metković je u saglasnosti sa Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvom unutarnjih poslova i Hrvatskim cestama od 10. maja do 30. oktobra zabranio prometovanje kroz Metković turističkim autobusima prema MCGP Metković (Doljani), piše Večernji.ba.


Tako će se turistički autobusi koji iz pravca Dubrovnika idu u pravcu BiH (a ne uključuju dio svog programa na području TZG Metković) preusmjeravati u Opuzenu (petlja) na granični prijelaz Nova Sela, i to preko čvora Ćeveljuša. 


Turistički autobusi koji iz pravca Splita idu u pravcu BiH (a ne uključuju dio svog programa na području TZG Metković) preusmjeravat će se u Pločama (čvor Ćeveljuša) na granični prijelaz Nova Sela. 


Autobusi turističkih agencija, čiji turistički programi uključuju dio ili cijelu realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića, uz propusnice će moći prolaziti kroz Metković te će biti usmjeravani na granični prijelaz Prud. 


Propusnice će na zahtjev Turističke agencije izdavati Grad Metković i vrijedit će isključivo za autobuse koji prevoze goste na turističke programe, a koji uključuju realizaciju na području TZG Metković. 


- Redovite autobusne linije koje prolaze kroz GP Metković (Doljani) nastavljaju voziti kroz navedeni prijelaz prema ustaljenom redu vožnje - stoji u obavijesti koja je objavljena na web-stranici Grada Metkovića. 


Podsjetimo, u GP Metković - Doljani uloženo je oko 20 milijuna kuna. Lokacija ne odgovara ni ljudima koji žive u toj ulici. Državna granica prolazi im kroz kuće i preko dvorišta. Osim toga, pred graničnim prijelazom cesta je toliko uska da se autobusi ne mogu mimoići. 

 

(Večernji/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI