zbog lošeg zdravstvenog stanja

Komandant Petog korpusa u bolnici: Nakon puštanja iz pritvora, Atif Dudaković primljen na KCUS

Hronika 05.05.18, 13:10h

Komandant Petog korpusa u bolnici: Nakon puštanja iz pritvora, Atif Dudaković primljen na KCUS
Sud BiH je donio odluku da se osumnjičeni brane sa slobode i odredio im je mjere zabrane u kojima im se zabranjuje kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija

 


Bivši komandant Petog korpusa Armije RBiH Atif Dudaković smješten je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, potvrđeno je za Avaz.ba


- Gospodin Dudaković je smješten na KCUS radi pretraga. Ne možemo govoriti ništa o njegovom zdravstvenom stanju - kazao je izvor ovog portala.


Podsjećamo, Dudaković je uhapšen 27. aprila u svom stanu u Bihaću zbog sumnje u počinjenja ratnih zločina, a koji se odnose na stradanje više stotina žrtava, civila i zarobljenih vojnika srpske nacionalnosti tokom 1995. godine, kao i ratne zločine protiv civilnog stanovništva bošnjačke nacionalnosti i pripadnika tzv. AP Zapadna Bosna tokom 1994. godine.


Sud BiH je donio odluku da se osumnjičeni brane sa slobode i odredio im je mjere zabrane u kojima im se zabranjuje kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na ovaj krivični postupak, kao i javna obraćanja u vezi s ovim krivičnim postupkom.


U nekoliko bh. gradova u proteklim danima održani su i skupovi podrške bivšem komandantu Atifu Dudakoviću.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI