Nakon dojave proveli istragu

Oglasio se MUP HNK: Ovo je prava istina o ženskoj uličnoj bandi u Mostaru

Hronika 04.05.18, 11:01h

Oglasio se MUP HNK: Ovo je prava istina o ženskoj uličnoj bandi u Mostaru
Istraga je provedena nakon što je Mostarom počelo kružiti pismo koje je napisala grupa neimenovanih roditelja upozoravajući na postojanje vršnjačkoga nasilja navodne ulične bande sastavljene od osam djevojčica

 

Nakon što su zaprimili anonimnu dojavu da je u Mostaru osnovana ženska ulična banda koja se naziva UB9, iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) saopćili su u petak kako su nakon provedene istrage ustanovili da sporna banda ne postoji, a da je navodno pretučena djevojčica lakše ozlijeđena u igri s vršnjakinjom.

 

Iz MUP-a ističu kako je Odjel kriminalističke policije PU Mostar 12. aprila ove godine dobio anonimnu dojavu, u kojoj se navodi postojanje ženske ulične bande, koja fizički i psihički zlostavlja drugu djecu.

 

Odmah po zaprimljenoj dojavi, PU Mostar formirala je operativnu grupu u cilju utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja i poduzimanja zakonom propisanih mjera i radnji.

 

Operativnim provjerama na terenu nisu pronađene indicije niti činjenice kojima bi se potvrdili navodi iz anonimne dojave. Obavljeni su razgovori s rukovoditeljima osnovne škole i stručnim osobama - pedagozima. Također je identificirana ozlijeđena učenica i njena vršnjakinja te je obavljen razgovor s njima i njihovim roditeljima, navodi se u saopćenju.

 

O ishodu provjere PU Mostar je dostavio izvještaj Centru za rad i socijalnu skrb Grada Mostara.

 

Istraga je provedena nakon što je Mostarom počelo kružiti pismo koje je napisala grupa neimenovanih roditelja upozoravajući na postojanje vršnjačkoga nasilja navodne ulične bande sastavljene od osam djevojčica.

 

(FENA/Foto: Ilustracija/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI