VIDEO/ Slobodan Vasković o snimku iz Potočara

Zbog Srebrenice ću cijeli život nositi ožiljak, ali nisam počinio zločin! Izvinio sam se Abdulahu...

Hronika 03.05.18, 09:18h

Zbog Srebrenice ću cijeli život nositi ožiljak, ali nisam počinio zločin! Izvinio sam se Abdulahu...
Nakon objavljivanja snimka, nazvao sam Abdulaha i lično se izvinio. Prihvatio je izvinjenje, rekao je za N1 Vasković

 

Novinar i bloger Slobodan Vasković kazao je sinoć gostujući u emisiji Pressing na N1 televiziji da ''nije počinio zločin i prstom nije nikog pipnuo'' odgovarajući na pitanje o snimku iz Potočara 1995. godine - u vrijeme kada se u Srebrenici dešavao genocid. Na tom snimku, Vasković postavlja pitanje Abdulahu Purkoviću.

 

Kako je Vasković pojasnio u razgovoru s urednikom i voditeljem emisije Amirom Zukićem, nakon što je snimak objavljen, razgovarao je s Purkovićem i izvinio se. On je izvinjenje prihvatio.

 

''Nakon objavljivanja snimka, nazvao sam Abdulaha i lično se izvinio. Prihvatio je izvinjenje. Nisam počinio zločin i prstom nisam nikoga pipnuo. Postoje institucije i neka to ispitaju. Zbog tog postupka ću cijeli život nositi ožiljak. Ali niko nije rekao: vidite on se izvinio! Koliko se ljudi izvinilo? Neće da kažu jer će se pokazati da je suživot moguć. Nije čovjek kamen, pa da se ne mijenja, pa ni Vasković'', ispričao je Vasković za N1.

 

 

Zbog tog snimka mu je otkazana saradnja u političkom magazinu ''60 minuta'' na Federalnoj televiziji. Ili nije?

 

''Nije to stvarni razlog. Nisu oni meni otkazali saradnju, ja sam njima dao otkaz. Posjedujem dva maila u kojem sam obavijestio o odlasku iz ''60 minuta''. Neka je snimak emitovan, neka sam prošao toplog zeca. Emitovan je zato što se Bošnjacima nije željelo pokazati zašto Vasković neće da radi s nama i zašto 60 minuta mijenja svoj interface. Mislim da bi bilo najpoštenije da nas u bliskoj budućnosti pozovete nas iz ''60 minuta'' u jedan studio i da kažemo sve ono što je bilo tačno. Ne ono što je netačno i spinovano. Da pozovete Avdu Avdića, Eldina Karića, Damira Kaletovića i Arijanu Saračević-Helać', dodao je gost Pressinga.

 

Kompletan razgovor možete pogledati u nastavku.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI