napeto među roditeljima malog aleksandra

Milan Popović poručio Severini: Ne pravi nam ustašu od sina!

Showbizz 30.04.18, 09:43h

Milan Popović poručio Severini: Ne pravi nam ustašu od sina!
Milan ističe da mali Aleksandar ima dva državljanstva, kao i da će kad odraste sam odlučiti koju će vjeroispovijest prihvatiti

 


Biznismen Milan Popović poručuje Severini Kojić da ne pokušava da od njihovog sina Aleksandra napravi velikog ustašu. On je ogorčen zbog izjave bivše izabranice da je njihov nasljednik Hrvat koji će obilježavati zločin "Oluju".Milan ističe da mali Aleksandar ima dva državljanstva, kao i da će kad odraste sam odlučiti koju će vjeroispovijest prihvatiti:

 

-Aleksandar ima srpsko i hrvatsko državljanstvo. On je kršten u pravoslavnoj i katoličkoj crkvi, a kad poraste sam će odlučivati o svojoj naciji i vjeri- izjavio je Popović neposredno poslije prepiske sa Severinom, koju je “Informer” juče objavio.

 

 Kako saznajemo, Milana je mnogo pogodilo kad je Severina rekla da je njen sin Hrvat i da bi zbog toga trebalo da ide u tipičnu hrvatsku školu u kojoj se, između ostalog, obilježavaju i ustaški zločini.


-Milan smatra da Aleksandar, kad poraste, treba sam da donese sud o tome da li će sebe smatrati Srbinom, Hrvatom ili i jednim i drugim. Kao i gdje će i sa kim živjeti. On ponavlja da dječaku ne treba takve stvari nametati. Važno mu je samo da njihov sin bude sretan- otkriva dobro obavješten izvor.

 

Pošto nikako ne mogu da se dogovore u koju će školu upisati šestogodišnjeg Aleksandra, tu odluku će morati da donese sud u Zagrebu.

 

-Ukoliko se ne usaglase, jedan ili oba roditelja se obraćaju sudu i traže da on donese odluku. Sud potom nabavlja mišljenje nadležnog Centra za socijalni rad, a zatim bi trebalo da presudi u najboljem interesu maloljetnog djeteta- ističe sagovornik.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI