Darko Šarić finansirao radikale

Lični doktor Vojislava Šešelja od narko bosa dobio pola miliona eura

Hronika 28.04.18, 11:50h

Lični doktor Vojislava Šešelja od narko bosa dobio pola miliona eura
Prema podacima Haškog suda iz 2010, Šešelj je imao 70.000 dolara u čuvenoj Citi banci u Njujorku, 7.652 eura u Komercijalnoj banci u Beogradu, dok je njegova supruga imala 10.000 eura

 

Milovan Bojić (63), direktor državnog Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, 2009. nije uzeo novac samo od Darka Šarića, već od mnogih, piše Blic.

 

Srbijanski istražitelji, vodeći finansijsku istragu i prateći trag novca, zaključili su da je Šarić, koji je sada optužen za krijumčarenje 5,7 tona kokaina i pranje novca, dao 500.000 eura Bojiću.

 

Istraga ih nije vodila dalje od Bojića, jer nije bilo dokaza da doktor učestvuje u pranju kokainskog novca. Bojić je tada od mnogih uzimao novac i kako su u pitanju milionski iznosi, a on nije sve trošio, vrlo je moguće da je tako finansirana i doktorova nova stranka – Srpska radikalna stranka i njen lider Vojislav Šešelj, sada osuđeni ratni zločinac.

 

Radikali su tada nesumnjivo imali potrebu za kešom – osim finansiranja kampanja, imali su troškove Šešeljevog pravnog tima, pa Udruženja građana “Komitet za odbranu Vojislava Šešelja”, Fondacije “Marko Nikolić” i preduzeća “Velika Srbija”. Koštali su i česti odlasci njegovih saradnika i porodice u Hag.

 

Prema podacima Haškog suda iz 2010, Šešelj je imao 70.000 dolara u čuvenoj Siti banci u Njujorku, 7.652 eura u Komercijalnoj banci u Beogradu, dok je njegova supruga imala 10.000 eura.

 

Kontakt Bojića i Šarića uspostavljen je godinu dana prije pozajmice. Sam Bojić, tada medicinski direktor “Ostroga”, naknadno je potvrdio da je Šarić bio 26. decembra 2008. godine zbog “preventivnog sistematskog pregleda”. Bojić je tvrdio: “Šarić je platio medicinsku uslugu i više se nije javljao na kontrolne preglede”.

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI