Nakon hapšenja generala Dudakovića

Iz SDP-a poručuju: Građani, ostanite mirni, nemojte da se ovaj događaj koristi u političke svrhe!

Front 27.04.18, 14:42h

Iz SDP-a poručuju: Građani, ostanite mirni, nemojte da se ovaj događaj koristi u političke svrhe!
Na ovaj način očigledno se želi dodvoriti određenim političkim centrima i snagama u BiH, ali i regiji, koji godinama vode kampanju kako bi izjednačili odgovornost Armije RBiH, sa vojskama čiji zločini su dokazani kao udruženi zločinački poduhvat pred međunarodnim, ali i sudovima u BiH, navode iz SDP-a BiH

 

 


Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine neprihvatljivim ocjenjuje način na koji su pravosudno-policijske agencije BiH izvele hapšenje generala Armije RBiH Atifa Dudakovića.


Radi se o čovjeku koji je uvijek bio dostupan, odazivao se pozivima pravosudnih i policijskih tijela BiH i koji je javno govorio da će im uvijek biti na raspolaganju.


Na ovaj način očigledno se želi dodvoriti određenim političkim centrima i snagama u BiH, ali i regiji, koji godinama vode kampanju kako bi izjednačili odgovornost Armije RBiH, sa vojskama čiji zločini su dokazani kao udruženi zločinački poduhvat pred međunarodnim, ali i sudovima u BiH.


Ratna strategija Petog Korpusa Armije BiH bila je isključivo odbrambenog karaktera i nije se zasnivala na pljačkanju, paljenju, silovanju i ubijanju nedužnih civila, niti na poticanju mržnje među narodima, o čemu svjedoči i multinacionalni sastav komande Petog Korpusa.


Pozivamo SIPA-u, Tužilaštvo i Sud BiH da pokažu maksimalnu profesionalnost, te da jednom za sva vremena zaustave dostavljanje informacija o hapšenjima „podobnim“ medijima, jer se time stvara klima potpunog nepovjerenja u njihov rad.


Iskazujemo punu podršku procesuiranju svih ratnih zločina počinjenih u BiH.


Pozivamo i sve građane BiH, koji poštuju žrtvu branilaca Republike BiH i generala Dudakovića, koji je jedan od simbola tog otpora, da ostanu mirni i ne dozvole da se ovaj događaj iskoristi za bilo kakve političke svrhe, ističe se u saopštenju SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI