Prvo suđenje jednoj zvijezdi u eri inicijative #MeToo

Bill Cosby osuđen zbog drogiranja i zlostavljanja žene

Showbizz 27.04.18, 08:35h

Bill Cosby osuđen zbog drogiranja i zlostavljanja žene
Deseci žena iznijeli su navode da ih je Cosby drogirao i seksualno zlostavljao. Petero od ostalih optuženih svjedočili su protiv njega na ponovljenom suđenju

 

Bill Cosby osuđen je u četvrtak zbog drogiranja i zlostavljanja žene, u prvom suđenju jednoj zvijezdi u eri inicijative #MeToo. 

 

Sud u blizini Philadelphije osudio je zvijezdu "Cosby Showa" po tri tačke za neprimjereno ponašanje. Jučerašnja presuda uslijedila je manje od godinu dana nakon što je porota bila neodlučna oko optužbi blokirajući sudski proces. 

 

Cosby je optužen da je zlostavljao službenicu univerziteta Temple, Andreu Constand, u svom domu u predgrađu Philadelphije u 2004. Njegov advokat nazvao je Constand "majstorom opsjene" koja je iznijela lažne optužbe protiv Cosbyja kako bi mogla tražiti novac od njega. 

 

Cosby bi mogao dobiti kaznu od deset godina zatvora ukoliko bude proglašen krivim po svakoj tački optužbe. 

 

Deseci žena iznijeli su navode da ih je Cosby drogirao i seksualno zlostavljao. Petero od ostalih optuženih svjedočili su protiv njega na ponovljenom suđenju. 

 

Associated Press obično ne navodi imena osoba koje tvrde da su žrtve seksualnog zlostavljanja dok one ne daju dozvolu za to. Constand je postupila tako.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI