VIDEO/ Incident u Skupštini Srbije

Razulareni Šešelj opet prostački vrijeđa: 'Jeb*ću vam majku ustašku', '..dok mi budeš pušila ku*ac'

Front 26.04.18, 17:30h

Razulareni Šešelj opet prostački vrijeđa: 'Jeb*ću vam majku ustašku', '..dok mi budeš pušila ku*ac'
Svom lideru "podršku" su zatim pružili i drugi poslanici SRS

 

Lider radikala Vojislav Šešelj nekaženjeno nastavlja sa skandaloznim ponašanjem u Skupštini Srbije. On je danas tokom sjednice poslanicima Mariniki Tepić i Radoslavu Milojičiću Keni upućivao najvulgarnije uvrede.

 

"Blic" je došao do snimka na kome se čuje kako Šešelj vrijeđa po Skupštini. Dok je Tepić, inače članica Nove stranke, govorila na sjednici, predsjednik SRS-a i joj je dobacio će joj "je..ti majku ustašku" i da "može da mu popuši".

 

Nakon toga poslanik DS Radoslav Milojičić odlučio je da snima razuzdanog Šešelja, jer se predsjedavajući Veroljub Arsić danas, kao i prošle nedjelje pravio da ne čuje.

 

- Snimaj, snimaj, je..ću ti majku ustašku - rekao je Šešelj Keni, a potom Tepićevoj dobacio: "Dok mi budeš pušila k..ac".

 

Svom lideru "podršku" su zatim pružili i drugi poslanici SRS.

 

- Je..ćemo te kada budeš došao u Hrtkovce. Povedi nekog da te brani - dobacio mu je radikal Milorad Mirčić.

 

Radoslav Milojičić, koji je snimak ustupio "Blicu", kaže da su poslanici SRS vrijeđali Tepić sve vrijeme izlaganja.

 

- Pitao sam Arsića da li je čuo, a on je rekao da ne. Tražio sam od njega da se o tome pismenim putem izjasni - navodi Kena.

 

Prethodnih nedjelju dana Šešelj i njegovi radikali pravili su haos u Skupštini, a sve je kulmiralo prekidom posjete hrvatske delegacije na čelu sa predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

 

Oni su navodno gazili hrvatsku zastavu, a u skupštinskom holu vrijeđali goste iz Zagreba.

 

Prije toga njihvoa meta bila je Aleksandra Jerkov, koja je izjavila da je Šešelj ratni zločinac. Nakon toga, uslijedila su dobacivanja i prijetnje poslanici demokrata, na koje niko nije reagovao, pa ni predsjedavajući Veroljub Arsić. Sve vrijeme trajanja sjednice, članovi SRS govorili su joj da je "spodoba", "izdajnik", "ustaška k..va".

 

U jednom trenutku, kada je ostala usamljena u poslaničkoj klupi, u kojoj inače sjede članovi DS-a, opkolilo je petoro poslanika SRS, koji su je upozorili da će joj "razbiti njušku".

 

Nakon što ga je sud u Hagu osudio na 10 godina zatvora zbog zločina u Hrtkovcima, Šešelj je izjavio da će ponoviti svoje ratne zločine i da će krenuti od Tomislava Žigmanova, predsjednika DSHV, i Nenada Čanka, lidera LSV.

 

Marinika Tepić traži zabranu SRS

 

Samostalna poslanica Marinika Tepić pitala je danas republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da li će pred Ustavnim sudom da inicira zabranu Srpske radikalne stranke (SRS) koja u svom djelovanju, navodi Tepić, "podstiče na progon građana nesrpske nacionalnosti".

 

Tepić je u danu za postavljanje poslaničkih pitanja u Skupštini Srbije rekla da je lider te stranke Vojislav Šešelj osuđen kao ratni zločinac za podstrkivanje progona pojedinih stanovnika u Hratkovcima.

 

 

- Ne libi se da javno negira tu presudu i kaže da je spreman da to ponovi - rekla je Tepić.

 

Ona je pitala MUP i Ministarstvo pravde da li je "Zagorka Dolovac dobro, da li ta žena postoji, čime se bavi...".

 

Dok je Tepić postavljala pitanje u vezi sa zabranom rada SRS, poslanici te stranke su joj dobacivali iz poslaničkih klupa.

 

- Neću se zaustaviti uprkos uvredama Šešelja, koje se vi pravite da ne čujete - obratila se Tepić predsjedavajućem Veroljubu Arsiću.

 

Poslanik DS Radoslav Milojičić je postavio pitanje Arsiću da li je moguće da nije htio da reaguje na "najgnusnije uvrede, laži i pretnje koje su članovi SRS izgovarali koleginici".

 

- Tri puta smo vas mi iz DS molili i dobacivali da reagujete. Imam i snimak. Šta bi bilo da se tako neko obrati vašoj kćerki ili nekome ko je vama blizak. Ona nije iz naše stranke, ali će DS uvijek štititi one kojima se to radi - rekao je Milojičić.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI