prvi zajednički intervju

Braća Damir i Zlatan Džumhur otvoreno o sebi: Zašto smo obojica počeli trenirati tenis?

Nedjeljni magazin 19.04.18, 14:20h

Braća Damir i Zlatan Džumhur otvoreno o sebi: Zašto smo obojica počeli trenirati tenis?
Braću Džumhur razdvojenost zbog Damirovih obaveza je zbližila, pa svaki zajednički trenutak koriste maksimalno. Prvi put daju zajednički intervju...

 

 

Najuspješniji bh. teniser Damir Džumhur jako je vezan za svoju porodicu, a naročito za mlađeg brata Zlatana, s kojim osim bratskog njeguje i prijateljski odnos.


Braću Džumhur razdvojenost zbog Damirovih obaveza je zbližila, pa svaki zajednički trenutak koriste maksimalno. Prvi put daju zajednički intervju i za magazin „Azra“ govore o svom djetinjstvu, nestašlucima, odrastanju, ali i o odnosu koji sada imaju.


–  U kući smo najviše voljeli igrati nogomet. Iako nije bilo baš mnogo prostora i praktičnosti, mi smo uspijevali. I u toj igri smo često znali da se „pokoškamo“. Ja sam, naravno, kao stariji brat ugađao Zlatanu, ali nekada kada ne bih, eh to je bio problem. Nekada sam i ja bio malo bezobrazan, pa sam ga namjerno nervirao, znajući da on lako plane (smijeh). Često smo vozili i bicikl zajedno, igrali se vani i zaista nam nije trebao niko treći da bismo se zabavili – kaže Damir.


Slike djetinjstva u svom sjećanju nosi i mlađi Zlatan, naročito zgode kada je stradala i  vaza cvijeća.


– Ono što mi se najviše uvuklo u sjećanja i zbog čega bih sad vratio vrijeme unazad, jesu bezbrižni dani, svakodnevno zezanje i “hrvanje” s Damirom, te poneka srušena vaza cvijeća dok bismo igrali fudbala teniskim lopticama. S druge strane, sebe pamtim kao mlađeg dosadnog brata koji je uvijek molio starijeg da bude dio njegovog društva i da me “povede” sa sobom vani. Ono što je obilježilo moje djetinjstvo jeste definitivno teniski teren. Naš otac je, ustvari, i najveći razlog zbog kojeg smo obojica počeli trenirati baš tenis, i obojica mu možemo zahvaliti na tome. Još sa šest godina, po uzoru na starijeg brata, počeo sam trenirati tenis u nadi da ćemo jednog dana zaigrati zajedno na najvećim svjetskim turnirima – govori Zlatan.


Kompletan intervju možete čitati u najnovijem broju magazina Azra, koji je na kioscima od srijede, 18. aprila.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI