Pod 24-satnim nadzorom

Trostruki ubica se zapalio u ćeliji : Nezir Kamenica pokušao samoubistvo u KPZ-u Miljacka

Hronika 19.04.18, 11:04h

Trostruki ubica se zapalio u ćeliji : Nezir Kamenica pokušao samoubistvo u KPZ-u Miljacka
Kamenicin advokat Ferid Abaz kazao je sutkinji Šimić da je njegov klijent pod 24-satnim nadzorom te da su sve vrijeme upaljena svjetla u njegovoj ćeliji, zbog čega ne može da spava

 

Trostruki ubica Nezir Kamenica (22) zapalio je noge u ćeliji Kaznenopopravnog zavoda “Miljacka” u Sarajevu. Sutkinja Rozita Šimić, koja vodi ovaj predmet, pozvala je Faruka Zubčevića, direktora KPZ-a “Miljacka”, koji joj je kazao da je 22-godišnjak polio noge losionom, a onda ih zapalio upaljačem u pritvorskoj jedinici.

 

Nije poznato odakle Kamenici upaljač te se sumnja da ga je uzeo od cimera iz ćelije, zbog čega je mladi ubica odmah prebačen u drugu. Sada mu je cimer osuđenik koji izdržava kaznu zbog teške krađe, prenosi Avaz.

 

Sutkinja Šimić jučer je ljutito pitala mladog Kamenicu zašto je to učinio, ali je on bio nijem na njena pitanja. Potom mu je poručila kako takvim postupcima neće izbjeći kaznu za ono što je učinio.

 

Kamenicin advokat Ferid Abaz kazao je sutkinji Šimić da je njegov klijent pod 24-satnim nadzorom te da su sve vrijeme upaljena svjetla u njegovoj ćeliji, zbog čega ne može da spava. Potvrdio je ovo i Kamenica, koji je dodao da pije terapiju, ali da ga muči nesanica zbog konstantno upaljenog svjetla. Šimić je rekla da će reagirati te da nema potrebe za takvim mjerama.

 

Na iduće ročište, koje je zakazano za 8. maj, ponovo će biti pozvani Emir i Meho Kamenica te Benjamin Duffin, jer se jučer nijedan svjedok nije pojavio.

 

Kamenica je 2. maja prošle godine u Bogušićima kod Goražda sjekirom izmasakrirao majku Zehru, očuha Ifeta Kavazovića i nanu Šemsu Džabiju. Smatrajući da ga bližnji maltretiraju radom u malinjaku te da nije u redu što nema mobitel, unio je tri sjekire u kuću. Očuha, koji je sjedio za računarom, usmrtio je jednim udarcem u glavu. Potom je uzeo manju sjekiru i sa šest udaraca usmrtio majku. Nana, koja je ležala, dozivala je, jer je čula da se nešto događa, te je i nju ubio. Onda je tijelo majke odnio u kadu i pokrio ga dekom. Dekom je pokrio i tijela očuha i nane. Na kraju je pretresao džepove žrtvi u namjeri da uzme novac za autobusku kartu kako bi otišao na Ilidžu, gdje se i predao policiji.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI