Izazvao međunarodni incident

Šešelj psovao hrvatsku delegaciju i gazio hrvatsku zastavu, Hrvati uvrijeđeni prekinuli posjetu Srbiji

Front 18.04.18, 16:05h

Šešelj psovao hrvatsku delegaciju i gazio hrvatsku zastavu, Hrvati uvrijeđeni prekinuli posjetu Srbiji
Mediji prenose kako je Šešelj nakon toga ušao u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila cijela delegacija hrvatskog Sabora. On im je, kako navode radikali, prišao i rekao da je "izgazio ustašku zastavu" i uputio psovke

 

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj psovao je hrvatsku delegaciju koja boravi u posjeti Srbiji i gazio je hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, saopštila je ta stranka, prenose srbijanski mediji. 

 

"Šešelj je na ulazu u Narodnu Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao da iscijepa zastavu, a onda su je on i poslanik Filip Stojanović gazili", navodi se. 

 

Dodaje se da "pet članova obezbjeđenja nije moglo da im otme zastavu i stijeg". 

 

Mediji prenose kako je Šešelj nakon toga ušao u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila cijela delegacija hrvatskog Sabora. On im je, kako navode radikali, prišao i rekao da je "izgazio ustašku zastavu" i uputio psovke. 

 

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković doputovao je danas u posjetu Srbiji i po dolasku u Beograd sastao se sa predsjednicom Narodne skupštine Majom Gojković

 

Gojković je najoštrije osudila "brutalni pokušaj ugrožavanja dostojanstva Narodne skupštine Srbije i delegacije Sabora Republike Hrvatske od strane narodnog poslanika Vojislava Šešelja". 

 

"Iskazano nepoštovanje prema državnim simbolima Republike Hrvatske, čija se delegacija na čelu sa predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvoj istorijskoj posjeti Srbiji, nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji se diči tradicijom gostoprimstva", navedeno je u saopštenju iz Kabineta predsjednika Skupštine.  

 

Vlada Republike Hrvatske objavila je na twitteru kako je hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao s predsjednikom Sabora HR Gordanom Jandrokovićem i da su najoštrije osudili neprihvatljiv i neciviliziran čin Vojislava Šešelja i vrijeđanje hrvatskih simbola te da je odlučeno da se cijela delegacija vraća u Hrvatsku. 

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI