otvorene nove prostorije

Od danas građanima Općine Stari Grad sve usluge MUP-a dostupne na jednom mjestu: Evo gdje

Hronika 18.04.18, 13:02h

Od danas građanima Općine Stari Grad sve usluge MUP-a dostupne na jednom mjestu: Evo gdje
Ranije su prostorije MUP-a Stari Grad bile smještene u A objektu, dok je jedan dio usluga bio u prostorijama BH Pošte na Baščaršiji

 

Općina Stari Grad adaptirala je i opremila nove prostorije i ustupila ih na korištenje Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Stari Grad i Poreznoj upravi, a svečano su otvorene danas u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedrana Mulabdića i načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića. 

 

Nove prostorije MUP-a Stari Grad i Porezne uprave smještene su u B objektu zgrade Općine Stari Grad. Šalter sala koja pruža usluge građanima je u prizemlju objekta, dok su službene prostorije na drugom spratu istog objekta. 

 

- Ovim prostorom smo značajno olakšali našim građanima, jer sada sve dokumente mogu dobiti na jednom mjestu. Mi nećemo naplaćivati niti zakup, a ni režijske troškove MUP-u KS – istakao je Hadžibajrić. 

 

Ranije su prostorije MUP-a Stari Grad bile smještene u A objektu, dok je jedan dio usluga bio u prostorijama BH Pošte na Baščaršiji. 

 

Sada su građanima na raspolaganju sve usluge MUP-a Stari Grad na jednom mjestu, čime je usluga poboljšana i podignuta na veći nivo. 

 

- Ovo je još jedan dokaz saradnje MUP-a KS sa lokalnim zajednicama i sa Općinom Stari Grad. Moram istaknuti da su troškovi MUP-a kada su u pitanju zakupnine, na godišnjem nivou oko 140.000 KM. Ovim prostorom će se značajno olakšati vađenje bilo kojih dokumenata jer je sada sve na jednom mjestu – kazao je Mulabdić. 

 

Usluge koje građani mogu ostvariti u ovim prostorijama su prijave mjesta boravka, lične karte, predavanje zahtjeva za pasoše - uz fotografiranje na licu mjesta, protokol, vozačke i saobraćajne dozvole, registracije, probne tablice itd.

 

(FENA/rm)

BLIN
KOMENTARI