Osuđeni na dugotrajne kazne

Monstruozna ubistva: Krvavi pohodi Bosanaca koji su šokirali javnost

Hronika 17.04.18, 07:56h

Monstruozna ubistva: Krvavi pohodi Bosanaca koji su šokirali javnost
Još jedan zločin koji je šokirao njemačku javnost bilo je trostruko ubistvo koje je počinio Dražen Dakić iz Bosanske Gradiške (41). On je u septembru 2017. godine u Vilingendorfu ubio sina Darija (6), novog partnera (34) dječakove majke i njenu prijateljicu

 

Hapšenja koja su proteklih godina izvodile evropske policijske agencije razotkrile su koliko su se bh. državljani učahurili u sve oblasti kriminala u inostranstvu, te kako su nerijetko stajali kao glavni likovi iza najmonstruoznijih ubistava. Zbog krvavih zločina koje su počinili van granica BiH, često su osuđivani na dugotrajne zatvorske kazne, prenosi Avaz.

 

Prije nekoliko dana David Komšić, 20-godišnjak iz Kiseljaka, osuđen je na 30 godina zatvora jer je u februaru prošle godine u Zagrebu nasmrt nožem izbo bivšu trudnu djevojku Kristinu Krupljan (19).

 

Kao i Komšić i državljanin BiH Edin A. (32) ubio je nožem bivšu suprugu Michelle E. u maju prošle godine u Njemačkoj. Osuđen je na doživotni zatvor. 

 

Još jedan zločin koji je šokirao njemačku javnost bilo je trostruko ubistvo koje je počinio Dražen Dakić iz Bosanske Gradiške (41). On je u septembru 2017. godine u Vilingendorfu ubio sina Darija (6), novog partnera (34) dječakove majke i njenu prijateljicu. Dakić je Ekatarinu, majku svog sina, ostavio u životu kako bi cijeli život patila za ubijenim djetetom.

 

Mediji su dugo pisali o krvavom pohodu Alena Rizvanovića, 27-godišnjaka iz Krajine, koji je sredinom 2015. godine u austrijskom Grazu automobilom usmrtio troje ljudi, uključujući i četvorogodišnjeg dječaka, te je povrijedio 34 osobe. Kažnjen je doživotnim zatvorom.

 

Stravična priča iz Amerike o krvavom piru Ekrema Keče iz Gornjeg Žeželova kod Kiseljaka u februaru prošle godine, brzo se pročula do BiH. Kečo je u američkom gradu De Mojnu, država Ajova, nožem zaklao suprugu Rasemu pred njihovim 17-godišnjim sinom.

 

Prije nekoliko godina mladić D.B. Iz Puračića kod Lukavca u Njemačkoj je svirepo ubio svoju majku, a potom je pokušao izvršiti samoubojstvo. Nesretnoj ženi zadao je teške ubodne rane, a i sam je imao rane u predjelu vrata, prsa i trbuha.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI