Podignute krivične prijave

Kako se zabavljaju političari i biznismeni: Za jedan dan u nacionalnom parku ubili 57 divljih svinja

Hronika 10.04.18, 08:29h

Kako se zabavljaju političari i biznismeni: Za jedan dan u nacionalnom parku ubili 57 divljih svinja
Nacionalni park Jasen na planini Karadžica, koji je ograđen, mogao bi se uporediti sa gajenjem riba u ribnjacima, gdje je ulov zagarantovan

 

Za samo jedan dan, 31. marta ove godine, lovci su, među kojima je bilo i nekoliko bivših političara, u nacionalnom parku Jasen na planini Karadžica nedaleko od Skoplja, ubili čak 57 divljih svinja, a to su ovjekovečili ponosno se slikajući pored gomile ubijenih i krvavih životinja.

 

Ovaj neviđeni, užasan i morbidan masakr divljih svinja lovci vjerovatno tretiraju kao svoj veliki uspjeh, ali fotografija pokazuje nešto sasvim drugo, bar za one koji ne razumiju ovaj krvavi hobi, strast ili biznis.

 

Možda izgleda čudno kako su ovi "hrabri" lovci za samo jedan dan uspjeli da namame i poubijaju čak 57 divljih svinja. Međutim, to im nije bilo nimalo teško, jer divlje svinje u prirodnom rezervatu Jasen uopšte nisu divlje. One su gajene, redovno hranjene, a o njima se brinuo i veterinar kako bi ih bilo u što većem broju, a da bi ih potom biznismeni i političari, za velike pare, mogli ubijati.

 

Nacionalni park Jasen na planini Karadžica, koji je ograđen, mogao bi se uporediti sa gajenjem riba u ribnjacima, gdje je ulov zagarantovan.

 

Među lovcima koji su samo za par sati 31. marta ove godine pobili 57 divljih svinja bili su i Hari Kostov, bivši premijer i ministar MUP, Nano Ružin, bivši ambasador, a danas rektor univerziteta u Skoplju i Branko Bojčevski, bivši direktor Biroa za javnu bezbednost MUP.

 

Za ovo “zadovoljstvo”, kako saznaje portal Netpres, platili su svega 2.400 evra.

 

Užasnuti masakrom divljnih svinja van lovne sezone, koja je završila 31. januara, Udruženje za zaštitu životinja Anima Mundi iz Skoplja će protiv lovaca podneti krivične prijave.

 

Dojučerašnji visoki političari se ne slikaju kako uživaju u prirodi jer im to ne predstavlja zadovoljstvo. Fotografisani su sa ubijenim životinjama koje su živjele u ograđenom prostoru, bez šansi da pobjegnu. Slični ovim "lovcima" su i serijske ubice koji se uzbuđuju prilikom ubistva.

 

Ubijanje i smrt slabijih doživljavaju kao svojevrsnu ekstazu, osjećaj dominacije, sile i zadovoljstvo, koji je, ne bi nas čudilo, slično onome tokom seksualnog odnosa, ogorčeno su u svom saopštenju napisali iz Udruženja za zaštitu životinja Anima Mundi.

 

(Telegraf, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI