Uhapšena jedna osoba

Detalji pucnjave u Sarajevu: Haris Spahić pucao na braću Banda koji su došli da se s njim pomire

Hronika 10.04.18, 07:56h

Detalji pucnjave u Sarajevu: Haris Spahić pucao na braću Banda koji su došli da se s njim pomire
Policiji je pucnjava prijavljena u 16:35 sati, a pošto su policijske patrole izašla ne mjesto događaja utvrđeno je da povrijeđenih nema

 

Osumnjičeni za pucnjavu do koje je juče došlo u ulici Nerkeza Smailagića na Alipašinom Polju uhapšen je, a kod njega je pronađen čitav arsenal oružja, saznaje Faktor. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Harisu Spahiću.

 

Spahić je, prema informacijama sa mjesta događaja, sa prozora stana koji se nalazi na drugom spratu u pomenutoj ulici pucao na braću Harisa i Edisa Bandu koji su bili u svom automobilu ispred zgrade. Ovo je potvrdio i sam Edis Banda koji je istakao da mu je Spahić rođak.  

 

- Ja sam došao tu da ga izmirim sa mojim bratom sa kojim je od ranije bio u zavadi, a on je pušku za medvjede potegao na nas i pucao. Srećom nismo povrijeđeni ali evo, na automobilu možete vidjeti štetu. Kod njega su pronašli arsenal oružja - kazao je Edis Banda.

 

Dodao je da se radi o sukobu koji odavno tinja te da mu je Spahić crvene ruže slao na kućnu adresu.

 

Policiji je pucnjava prijavljena u 16:35 sati, a pošto su policijske patrole izašla ne mjesto događaja utvrđeno je da povrijeđenih nema. 

 

Pucnjava koja je odjeknula naseljem uznemirila je stanare naročito jer se u parku koji se nalazi u neposrednoj blizini mjesta pucnjave nalazi i dječiji park.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI