VIDEO/ EKSKLUZIVNI SNIMCI PRVI PUT U JAVNOSTI

Nikad objavljen intervju sa Mešom Selimovićem: Mnogo sam se sporio sa Ivom Andrićem, on je divan čovjek, ali...

Mediji 08.04.18, 17:17h

Nikad objavljen intervju sa Mešom Selimovićem: Mnogo sam se sporio sa Ivom Andrićem, on je divan čovjek, ali...
Ekskluzivni intervju je pronađen u arhivama HRT-a i nekoliko minuta ovog zanimljivog razgovora predočeno je tv gledaocima...

 


Sa popularnim hrvatskim novinarom Aleksandrom Stankovićem u emisiji "Nedjeljom u dva" ove nedjelje razgovarao je neurohirurg Josip Paladino na temu aktuelnih problema u hrvtaskom zdravstvu.


Treba li hrvatski zdravstveni sistem vrhunske stručnjake koji su prešli 65. godinu? Dokle hirurzi mogu aktivno raditi? Da li je moguće ustrojiti zdravstveni sistem kojim će svi biti zadovoljni?

 

"Ako je moje žrtvovanje potrebno da bi se spasilo druge živote, onda ja moram biti taj koji će reći tko sam ja? Ja sam to cijeli život imao kao svoju maksimu rada i mislim da tako liječnik u ovoj poziciji u kojoj sam ja mora razmišljati", rekao je između ostalog Paladino, o čemu više možete čitati OVDJE ili pogledati u priloženom videu.


No na kraju razgovora Stanković je podsjetio na prošlonedjeljnog gosta, Dobroslava Silobrčića, koji je davne 1975. godine uradio veliki intervju sa čuvenim bosanskogercegovačkim i ex-jugoslavenskim književnikom Mešom Selimovićem, ali koji nikada nije objavljen. 


Ekskluzivni intervju je pronađen u arhivama HRT-a i nekoliko minuta ovog zanimljivog razgovora predočeno je tv gledaocima... Razgovor sa Mešom Selimovićem počinje nakon 51 minute videa...  Pogledajte!    

 


 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI