UGLEDNA KOMPANIJA IZGUBILA SPOR NA SUDU

Tako popularan i tako opasan: Čuveni puder za djecu sadrži sastojak koji uzrokuje smrtonosnu bolest!

Biznis Klub 07.04.18, 11:22h

Tako popularan i tako opasan: Čuveni puder za djecu sadrži sastojak koji uzrokuje smrtonosnu bolest!
Ova presuda stigla je u vrijeme kada se ta tvrtka suočava sa sve većim brojem optužbi da su njihovi proizvodi s talkom sadržavali azbest te se tvrdi da postoje tisuće slučajeva u kojima su njihovi proizvodi uzrokovali rak jajnika


 

Tvrtka Johnson&Johnson izgubila je prvi sudski spor zbog tužbe kojom se tvrdilo kako njezini proizvodi na bazi talka, što uključuje i puder za bebe, sadrže azbest koji je uzrokovao rak mezotelioma.


Tako tvrtke Johnson & Johnson i Imerys SA moraju platiti najmanje 37 milijuna dolara nakon što ih je jedan muškarac tužio tvrdeći da je dobio rak zbog izloženosti azbestu u njihovim proizvodima, prenose mediji.


Ova presuda stigla je u vrijeme kada se ta tvrtka suočava sa sve većim brojem optužbi da su njihovi proizvodi s talkom sadržavali azbest te se tvrdi da postoje tisuće slučajeva u kojima su njihovi proizvodi uzrokovali rak jajnika.


Muškarac koji je tužio tvrtku je Stephen Lanzo iz New Jerseyja koji tvrdi kako je dobio mezoteliom, rijetku vrstu raka. Radi se o smrtonosnoj vrsti raka koja je povezana s izloženošću azbestu. Tvrdi kako je dobio rak zbog redovnog udisanja pudera na bazi talka koje proizvodi Johnson & Johnson, a koje je koristio otkad je rođen, 1972. godine.


Presuđeno je da Lanzo dobije odštetu od 30 milijuna dolara, a njegova žena 7 milijuna, a porota je utvrdila da je Johnson&Johnson odgovorna za 70 posto štete, a njihov dobavljač talka, Imerys, za 30 posto štete.


Tvrtka, pak, demantira sve optužbe te tvrde da je njihov bebi puder na tržištu od 1894. te ne sadrži azbest, a isto tako da ne uzrokuje rak jajnika ili mezoteliom. Porota će se u utorak ponovno okupiti kako bi dalje nastavili utvrđivati trebaju li te tvrtke biti još nekako kažnjene.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI