Vaskršnja poruka mitropolita Hrizostoma

Došla su vremena u kojima laž vojuje protiv istine, antihrist protiv Bogočovjeka Hrista!

Hronika 07.04.18, 10:26h

Došla su vremena u kojima laž vojuje protiv istine, antihrist protiv Bogočovjeka Hrista!
Mitropolit je pozvao sve odgovorne u državi i društvu da poštuju čovjeka, da poštuju ljude i narode i "da se okrenu stvaranju dobrog ambijenta za život dostojan naših naroda i naših crkava i vjerskih zajednica"

 


Mitropolit dabrobosanski Hrizostom uputio je vjernicima vaskršnju poruku istakavši da "radosna vijest o vaskrsnuću treba svjedočiti svijetu i vijeku, a danas je to potrebnije jer su došla vremena u kojima laž vojuje protiv istine, antihrist protiv Bogočovjeka Hrista".


- Svjedočimo ono što vjerujemo i znamo, a to je da je Hristos vaskrsao. Imajući ovu vjeru i znanje u srcu svome i u biću svome poručujemo vama ne plašite se jer Hristos pobijedi svijet. Pobijedi sva nevaljalstva ovoga svijeta - kazao je mitropolit dabrobosanski.


Poručuje da je Vaskrs praznik duhovne radosti i duhovnog veselja, ne samo hrišćana i ne samo ljudi, već svih i svega - nebesa i zemlje, nebeskih sila, svih ljudi svih vremena, svih usnulih i upokojenih, svih stvorenja božijih i upokojenih, svih stvorenja božijih - slovesnih i beslovesnih.


-Tu radost i to veselje ugotovi nam sam Bog čudesnim vaskrsenjem Jedinorodnoga Sina Njegovog, Sina koji je ljubav Božija- ljubav koja jednako ljubi sve i svja - istakao je mitropolit dabrobosanski.


Mitropolit Hrizostom, između ostalog, istakao je da je Vaskrs osim radosti i veselja, i prilika da se potraži i dobije odgovor na najbitnije egzistencijalno pitanje: koji je krajnji smisao ljudskog postojanja? Da li je to smrt? Ili nešto drugo? U Tajni vaskrsenja Hristova sadržan je odgovor na to pitanje.


- Ne može, braćo i sestre, smrt biti krajnji cilj našeg postojanje? Čovjek nije tako bezvrijedno biće da bi bio determinisan smrću? Dakle, vaskrsli Isus Hristos daje nam odgovor na sva naša životna pitanja i poručuje nam danas, sutra i vavijek "'Ja pobijedih svijet"! - ističe mitropolit Hrizostom.


Mitropolit je uz želje vjernicima da Vaskrs dočekaju u najvećoj radosti i veselju, posebno pozdravio prognane i raseljene sa njihovih ognjišta, sve one kojima se čini velika nepravda, kojima se uskraćuju osnovna ljudska prava na život i rad i na život dostojan čovjeka.


Mitropolit je pozvao sve odgovorne u državi i društvu da poštuju čovjeka, da poštuju ljude i narode i "da se okrenu stvaranju dobrog ambijenta za život dostojan naših naroda i naših crkava i vjerskih zajednica".


Vaskršnju poruku mitropolit dabrobosanski završio je sa porukom Hristos Vaskrse - Vaistinu Vaskrse!

 

(Fena/ad)

BLIN
KOMENTARI