Bolna ispovijest roditelja nakon stravične nesreće u Srbiji

Za 24 sata ostali smo bez obje kćerke... Bile su na stanici kad je na njih naletio pijani profesionalni vozač...

Hronika 04.04.18, 20:13h

Za 24 sata ostali smo bez obje kćerke... Bile su na stanici kad je na njih naletio pijani profesionalni vozač...
Marija Petrović (24) izdahnula dan poslije smrti starije sestre Milice Petrović (27)

 

Porodica Petrović iz naselja Ledena stena u Nišu izgubila je za samo 24 sata dvije kćerke u zenitu života i uspjeha, koje su u indeksima redale samo desetke!

 

Profesionalni vozač Stojan N. (30) iz Niša nosiće na duši rođene sestre Milicu (27) i Mariju (24) Petrović, koje je pokosio dok su čekale autobus na stanici, kao i biciklistu Svetislava Tonića (80).

 

Marija preminula dan nakon sestre Milice

 

Marija Petrović preminula je u utorak, oko dva ujutro, u niškom urgentnom centru, a njena starija sestra Milica umrla je u noći između nedjelje i ponedjeljka na istoj klinici.

 

Nišlija je u nedjelju, oko 18.00 sati, vozeći Knjaževačkom ulicom brzinom od preko 100 kilometara na sat, svojom "opel astrom" usmrtio biciklistu Svetislava Tonića, a potom je izletio na trotoar i na autobuskoj stanici gotovo smrvio sestre Petrović.

 

Slobodan Petrović, otac nastradalih djevojka, u ispovijesti za “Alo!” kaže da ovakvu tragediju ne želi ni najgorem neprijateljima.

 

- Nemam neprijatelje, ali im nikada ne bih poželio da dožive ovakvu tragediju. Ovo je uništilo sve snove naše porodice! Ovo je gubitak i za državu, koja je stipendirala, pohvaljivala i nagrađivala naše kćerke. Milica je imala master iz psihologije, dok je Marija upravo trebalo da dobije to zvanje iz hemije.

 

Otrgnute su iz majčinog zagrljaja, iz države koju nisu htjele da napuste uprkos poslovnim ponudama iz Njemačke. Indeksi sa svim desetkama, diplome, pohvale i nagrade svjedoče o zenitu njihovog uspjeha. Ponosni smo na njih, iako nam ih je sudbina otela kada smo od njih mogli najviše da očekujemo - bolno je rekao otac Slobodan Petrović i dodao:

 

- Svjestan sam da smo ih zauvijek izgubili, ali moram da zahvalim svim ljudima iz policije i Hitne pomoći, koji su se angažovali da ih što prije prebace u Urgentni centar. Milica je, nažalost, preminula poslije nekoliko sati. Mariju su operisali i bdili nad njom neprekidno, pokušavajući nadljudskim naporima da je otrgnu iz zagrljaja smrti, na čemu sam ljekarima bezgranično zahvalan kao roditelj. Sudbina nam ih je ipak otela i zauvijek istrgla iz roditeljskog doma - priča neutješni otac.

 

Marija bila fan Partizana

 

Prema kazivanju oca Slobodana, mlađa kćerka Marija bila je veliki fan FK Partizan.

 

- Odlazila je na utakmice, pratila prenose, nosila majice s natpisom kluba. Znala je imena svih igrača, divila im se i strepila kad god su igrali - ispričao je otac.

 

Dok je otac Slobodan dočekivao prijatelje, rođake, drugove i drugarice sa fakulteta svojih kćerki, koji su ga tješili, njegova supruga Zora, neprestano je gledala u ekran kompjutera sa fotografijama Milice i Marije, listajući njihove albume.

 

- Uvijek su svuda išle zajedno. Učile su zajedno, izlazile, putovale i, nažalost, i na posljednji put, u smrt, otišle su zajedno. Moje djevojčice, moj ponos, pokušale su da pobjegnu kad je na njih jurnuo automobil suludog vozača, ali ih je on sustigao i smrskao. Đubre pijano, proklet bio! Izgubili smo prvo Milicu, ali joj se Marija brzo pridružila, da se, kao i uvijek, ne razdvajaju - jecala je i klela majka Zora, milijući slike na ekranu i u albumu.

 

Tužnu vijest o nesreći porodici Petrović javila je policija. U prvom trenutku nisu mogli da povjeruju, ali su pohitali u Klinički centar. Naredna 24 sata bili su u agoniji, moleći se Bogu za svoju djecu. Nažalost, sve nade su izgubljene juče poslije vijesti da je i Marija preminula. Umjesto svadbenog veselja roditelji pripremaju sahranu zakazanu za petak na niškom novom groblju.

 

Prva žrtva ove nesreće Svetislav Tonić (80) je sahranjen. Prema kazivanju njegovih najbližih, on je nastradao dok se biciklom vraćao iz voćnjaka i vinograda, gdje je obrezivao vinovu lozu i šljivik.

 

Profesionalni vozač imao 1,9 promila alkohola

 

Vozaču Stojanu N. određeno je zadržavanje do 48 sati. Zbog povreda zadobijenih u udesu, koje nisu opasne po život, on je još u Urgentnom centru uz obezbjeđenje policije. Kako saznaje Alo, osumnjičeni je profesionalni vozač kamiona, koji tokom vožnje ne smije da ima ni promil alkohola u krvi!

 

Stojanu je poslije stravične saobraćajne nesreće u krvi nađeno 1,9 promila alkohola. Pretpostavlja se da je upravo alkohol kumovao da bestijalno juri “astrom” i izazove krvavi masakr.

 

(alo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI