FUP i MUP KS u akciji 'Limit'

U tri kantona uhapšeno više od 30 dilera drogom: Oduzeti heroin, kokain, marihuana, speed, oružje, mine...

Hronika 04.04.18, 16:26h

U tri kantona uhapšeno više od 30 dilera drogom: Oduzeti heroin, kokain, marihuana, speed, oružje, mine...
Osobe lišene slobode biti će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predate Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu

 

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su, nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, započeli realizaciju zajedničke operativne akcije kodnog naziva "Limit" na području Federacije BiH, a u vezi s krivičnim djelom "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

 

Tokom današnjih aktivnosti, a po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, u toku su pretresi na 31 lokaciji na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, te je lišeno slobode više od 30 osoba.

 

Provodeći navedene aktivnosti, dosad je pronađeno i privremeno oduzeto oko četiri kilograma različitih opojnih droga, i to "spid", "cannabis sativa L", "heroin", "kokain" i druge, te vatreno oružje, municija, minsko eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za automobil, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom. 

 

Osobe lišene slobode biti će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predate Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona.

 

Aktivnosti na realizaciji akcije se nastavljaju, saopćeno je iz FUP-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI