Nastavlja se obračun političkih protivnika

Špirić: Mektiću su prijetnja samo srpska i ruska udruženja, ponaša se kao da je završio neku od Gulenovih škola

Front 02.04.18, 16:02h

Špirić: Mektiću su prijetnja samo srpska i ruska udruženja, ponaša se kao da je završio neku od Gulenovih škola
Prema njegovim riječima, Mektićevo ministarstvo trebalo bi da pripremi informacije o novim podacima da je BiH postala nova ruta migrantima koji se kreću ka Evropskoj uniji i zadržavaju u BiH bez ikakvih kontrola i provjera

 

"Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ne nudi nikakav plan ni mjere zaštite od moguće migrantske krize iako je danas iz Granične policije BiH saopšteno da su za tri mjeseca na granicama otkrili 812 državljana zemalja visokog migracijskog rizika", kazao je Nikola Špirić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

 

Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, smatra da su ovakvi izvještaji policijskih agencija upozoravajući i da se tim povodom oglašavaju i političari u susjedstvu dok samo Mektić relativizuje bezbjednosno stanje.

 

"Očekujemo da ministar bezbjednosti obavijesti javnost o ovom problemu kao što to čini kada su u pitanju ruski motociklistički klubovi ili folklorna društva. Njemu su samo prijetnja srpska i ruska udruženja. On se ponaša kao da je završio neku od Gulenovih škola u BiH iako tvrdi da tu oblast tek istražuje", rekao je Špirić.

 

Prema njegovim riječima, Mektićevo ministarstvo trebalo bi da pripremi informacije o novim podacima da je BiH postala nova ruta migrantima koji se kreću ka Evropskoj uniji i zadržavaju u BiH bez ikakvih kontrola i provjera.

 

Kako je saopšteno, pripadnici Granične policije BiH bilježe znatan porast migranata na granicama BiH, a za tri mjeseca ove godine 937 osoba spriječeno je da uđe u BiH.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI