Portugalac postavio uslove

Ronaldo od predsjednika Reala traži sa protjera sedam igrača, među njima i hrvatski fudbaler

Sport 01.04.18, 15:41h

Ronaldo od predsjednika Reala traži sa protjera sedam igrača, među njima i hrvatski fudbaler
Ronaldo želi da se ekipa pojača, a navodno je zatražio da se potjeraju čak sedmorica igrača jer, prema njegovu mišljenju, nisu na tom vrhunskom nivou

 

Već mjesecima se piše o tome kako je budućnost Cristiana Ronalda u Realu prilično neizvjesna, ne zna se hoće li dobiti novi ugovor ili će kraljevski klub pristati na njegovu prodaju.

 

Zbog toga se Portugalac sastao s predsjednikom Reala Florentinom Perezom, došao je u njegovu kancelariju i potvrdio mu želju za ostankom, ali pod nekoliko uslova.

 

Naime, prema pisanju stranih medija, Ronaldo želi da se ekipa pojača, a navodno je zatražio da se potjeraju čak sedmorica igrača jer, prema njegovu mišljenju, nisu na tom vrhunskom nivou.

 

Pa tako ESPN tvrdi da zna o kojim igračima je riječ. Navodno Ronaldo želi da klub na ljeto pod svaku cijenu napuste Keylor Navas, Isco, Marcos Llorente, Borja Mayoral, Jesus Vallejo, Achraf Hakimi i Mateo Kovačić.

 

ESPN tvrdi da je Ronaldo Perezu rekao da hrvatski fudbaler nije na nivou koji je potreban velikom Realu te da želi da ga prodaju. 

 

Kad bi to bila istina te kad bi predsjednik kluba i pristao na to, Kovačić bi se u takvom raspletu situacije lako snašao jer za njega su zainteresovani brojni velikani poput Totenhema, Liverpula, Juventusa, Milana, Intera... 

 

(Večernji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI