POTROŠAČI, OPREZ!

Opet užas u trgovinama: U ovom mljevenom mesu otkrivena salmonela, hitno se povlači iz prodaje!

Biznis Klub 30.03.18, 12:56h

Opet užas u trgovinama: U ovom mljevenom mesu otkrivena salmonela, hitno se povlači iz prodaje!
Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, potrebno je pridržavati se dobre higijenske prakse

 

 

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da se zbog salmonele povlači Vindon mljevenog purećeg mesa, pakiranje 500 grama s rokom trajanja do danas, 30. marta, javljaju hrvatski mediji.


Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda VINDON mljeveno pureće meso, 500g, LOT 300318, barkod 3850339413043, roka trajanja do 30.03.2018., proizvođača VINDON d.o.o., Bjeliš b.b., Slavonski Brod, odobrenog broja HR228EU, radi utvrđene prisutnosti bakterije iz roda Salmonella spp.


Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

 

vindon-salmonela


Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.


Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, potrebno je pridržavati se dobre higijenske prakse. Prije konzumacije hranu, osobito meso peradi, potrebno je dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70 Celzijevih stupnjeva u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa, piše 24sata.hr.


Za sada nije poznato da li se upozorenje odnosi i na Bosnu i Hercegovinu, no pošto se proizvodi Vindon mljevenog purećeg mesa nalaze i u bh. trgovinama, potrošačima se savjetuje oprez!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI