Diana Zelenika 'oplela' po Draganu Čoviću

Kada je mislio da Jugoslaviji neće biti kraja, Čović je psovao i kamenovao HDZ-ove autobuse, a danas je na čelu te stranke!

Front 27.03.18, 18:45h

Kada je mislio da Jugoslaviji neće biti kraja, Čović je psovao i kamenovao HDZ-ove autobuse, a danas je na čelu te stranke!
Ona je istakla da je Čović manipulativan - a postavila je pitanje odakle mu toliki novci, s obzirom da svi znaju kolika je plaća člana Predsjedništva BiH

 

Dragan Čović je zvanično član Predsjedništva BiH, ali samo deklarativno - navela je u razgovoru za N1 Diana Zelenika, parlamentarka i članica HDZ 1990.

 

"U principu, nisam sigurna da je tako. Dosadilo mi je pričati o Draganu Čoviću, okrenula bih se sa pozitivne strane. Jedna od uloga na kojoj bih mu čestitala - najvještije manipulira sa hrvatskim nacionalnim interesa i hrvatskim narodom, obećavajući iste stvari - a ne ispunjava ih", navela je Zelenika, pojasnivši njegovu, kako je nazvala - metamorfozu. 

 

"Čovjek čime se god bavio, u bilo kom sustavu, bio je na čelu. Bio je direktor Sokola, provodio sustavnu politiku. Brojni Hrvati su ostali bez radnih mjesta, a svjedočili su mi o tome u Kanadi. U periodu nakon pada i raspada Jugoslavije, kada je još mislio da Jugoslaviji neće biti kraja, postao je dopredsjednik Udruženja za jugoslovensku demokratsku inicijativu. Psovao je i kamenovao HDZ-ove autobuse, sa ljudima koji su osnivali stranku na čijem je danas čelu", izjavila je Zelenika u razgovoru za N1. 

 

"Ne bi me iznenadilo, ako Komšić bude izabran, da se možda Dragan Čović zbog uspješne metamorfoze predstavi kao Bosanac, a ne kao Hrvat", navela je. 

 

Ona je istakla da je Čović manipulativan - a postavila je pitanje odakle mu toliki novci, s obzirom da svi znaju kolika je plaća člana Predsjedništva BiH. 

 

"Svatko normalan se mogao zapitati od kuda? Nije samo to zdanje od šest miliona KM. Ja sam na Parlamentu, aludirajući na zdanje u Barama, spomenula matematički, da netko ko zarađuje 10.000 KM mjesečno, 20 godina, da ne plaća ništa, to je 2.400.000. Kako može zaraditi šest? Ne treba izmišljati toplu vodu. Vila u Zaostrogu, stan u Makarskoj, Mostaru, Zagrebu, spekulira se sa dva stana u Londonu za dvije kćeri. kako je to moguće zaraditi? Znamo kolika je plaća člana Predsjedništva BiH", izjavila je Zelenika. 

 

"Bilo bi zgodno vidjeti poreske kartice njega i članova njegove obitelji, gdje on praktično nema ni auto, ni stana, ni kuće. Ne znam od kud sva ta diskrapanca", izjavila je Zelenika u Danu uživo. 

 

Ona je kazala da u posljednje vrijeme na BiH sve više gleda sa liječničkog aspekta. 

 

"Doživljavam je kao kolektivnu psihijatrijsku bolnicu. Čović poziva na zajedništvo, a podijelio je hrvatski narod na podobne i nepodobne. Na one koje se zapošljavaju sa iskaznicom HDZ-a i oni koji to ne mogu. Jučer sam srela čovjeka koji 10 godina hoda sa diplomom pravnog fakulteta, nema posla. Ide u Njemačku", dodala je. 

 

Ona je utvrdila da Hrvate ne dijeli na Bosance i Hercegovce, te da se HDZ 1990 bori za jednakopravnost Hrvata, njihovu konstitutivnost i državotvornost na području cijele BiH. Ocijenila je da je to najveća razlika između HDZ 1990 i HDZ BiH.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI