Uzroci nesreće se utvrđuju

Teška nesreća kod Brčkog: U direktnom sudaru sa kamionom poginuo vozač 'golfa'

Hronika 23.03.18, 20:46h

Teška nesreća kod Brčkog: U direktnom sudaru sa kamionom poginuo vozač 'golfa'
Došlo je do direktnog sudara i automobil se od siline udara odbio u lijevi kanal. Vozač "golfa" je stradao na mjestu, a smrt je konstatovao dežurni ljekar mrtvozirnik iz bolnice u Brčkom

 

U saobraćajnoj nesreći koja se poslijepodne dogodila kod Brčkog, poginuo je 61-godišnji Stojan S. iz Brčkog. 

 

Kako je za Faktor potvrdio Kenad Bajrić, šef Jedinice saobraćajne policije Brčko distrikta, do nesreće je došlo oko 16.50 sati u Semberskoj ulici, na izlazu iz Brčkog, tačnije na magistralnom putu Brčko - Bijeljina. 

 

Tom prilikom je Stojan S., koji se automobilom "golf 5" kretao iz pravca Brčkog prema Bijeljini, iz još neutvrđenih razloga prešao u lijevu saobraćajnu traku u trenutku kada mu je u susret dolazio kamion "MAN" sa prikolicom, kojim je upravljao N. I. iz Prnjavora.  

 

- Došlo je do direktnog sudara i automobil se od siline udara odbio u lijevi kanal. Vozač "golfa" je stradao na mjestu, a smrt je konstatovao dežurni ljekar mrtvozirnik iz bolnice u Brčkom - kazao je Bajrić.

 

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci Policije Brčko distrikta i dežurni tužilac. Obdukcija tijela stradalog vozača bit će obavljena sutra, nakon koje će biti poznat uzrok smrti, dok se uzroci nesreće utvrđuju

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI