Čistka u Saudijskoj Arabiji

Najbogatiji Saudijac progovorio o zatvorskim danima u luksuznom hotelu: Neke stvari su strogo povjerljive!

Hronika 23.03.18, 18:39h

Najbogatiji Saudijac progovorio o zatvorskim danima u luksuznom hotelu: Neke stvari su strogo povjerljive!
I sam priznaje da to možda zvuči čudno, ali tvrdi da nakon pritvora danas ima bliži odnos s moćnim princom Mohamedom bin Salamanom po čijem naređenju je bio pritvoren

 

Početkom novembra prošle godine u Saudijskoj Arabiji uhapšeno je na desetine prinčeva i ministara vlade, među kojima i princ Alvalid bin Talal bin Abdulaziz el-Saud, jedan od najbogatijih ljudi u kraljevstvu. Narednih 83 dana proveo je pritvoren u luksuznom hotelu "Ric Karlton". U intervjuu za "Blumberg" otkriva detalje hapšenja koje on sam ne naziva tako.

 

- Ne bih to nazvao hapšenjem. Pozvali su nas u kraljevu palatu, a potom pitali da prijeđemo u hotel "Ric Karlton". To je urađeno s poštovanjem i naš ugled je sačuvan. Ne samo moj - rekao je Alvalid bin Talal.

 

Kako je naglasio, protiv njega je podneseno "nula krivičnih prijava" i ima "nula krivice". I dalje vjeruje da je pritvor bio nesporazum i da se nije trebao dogoditi, a prvi put priznao je da ima "ugovor o razumijevanju". Ipak, šta to tačno znači, nije želio da pojašnjava.

 

- To je jako povjerljivo. Ne mogu govoriti o tome. Ali, postoji ugovor između mene i kraljevine Saudijske Arabije - rekao je Alvalid bin Talal.

 

Pretpostavlja se da je taj misteriozni ugovor razlog zbog kojeg Bin Talal javno ništa ne zamjera moćnim rođacima. Čak, može se reći da ih pravda.

 

I sam priznaje da to možda zvuči čudno, ali tvrdi da nakon pritvora danas ima bliži odnos s moćnim princom Mohamedom bin Salamanom po čijem naređenju je bio pritvoren.

 

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI