GRAĐANE IZNENADILI HELIKOPTERI I OKLOPNA VOZILA

Nevjerovatne scene u glavnom gradu: Do zuba naoružana policija okupirala Ambasadu SAD-a u Sarajevu!

Hronika 22.03.18, 10:15h

Nevjerovatne scene u glavnom gradu: Do zuba naoružana policija okupirala Ambasadu SAD-a u Sarajevu!
Građane Sarajeva juče su zatekle akcione scene ispred i u krugu Ambasade SAD-a, a preleti helikoptera i policijske sirene dodatno su iznenadili sve koji su se u tim trenucima zatekli u blizini mjesta događaja

 

 


Kako piše Faktor, riječ je održavanju "Vježbe odgovora u slučaju krizne situacije", koju je Federalna uprava policije juče sprovela u saradnji sa drugim agencijama u krugu američke ambasade u Sarajevu.


Zbog vježbe je povremeno obustavljan saobraćaj u ulicama u blizini ambasade, a u vježbi je učestvovao veliki broj policajaca, dok je ispred zgrade bilo oklopno vozilo, a iznad nadlijetao helikopter.


Kako saznaje Faktor, u vježbi su, osim pripadnika Specijalne jedinice FUP-a, učestvovali i pripadnici SIPA-e, MUP-a Kantona Sarajevo i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.


Iz Ambasade SAD-a je saopšteno da širom svijeta Američke ambasade u saradnji s lokalnim partnerima rutinski učestvuju u sličnim vježbama, koje uključuju i simulacije stvarnih kriznih situacija.


- Te aktivnosti pomažu Vladi SAD-a u slučaju stvarne krizne situacije, a bh. institucijama pružaju priliku za stjecanje vrijednog iskustva i praktične obuke. Zahvalni smo našim lokalnim partnerima i bh. vlastima na njihovom profesionalizmu i posvećenosti tokom planiranja i same izvedbe ove vježbe - navedeno je u saopštenju Ambasade SAD-a u Sarajevu.


Kako su ove scene izgledale na licu mjesta pogledajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI