Nakon 20 dana života u šatoru

Borci nakon blokade autoputa prema Bijači: Žao nam je vozača, ali... Želimo svoja prava!

Hronika 19.03.18, 10:01h

Borci nakon blokade autoputa prema Bijači: Žao nam je vozača, ali... Želimo svoja prava!
Član udruge 'Zaboravljeni branitelji' je istakao da je nepojmljivo da danas ima više boraca nego ih je završilo rat

 

Nakon 20 dana čekanja i života u šatoru, blokirali smo autoput blizu Graničnog prijelaza Bijača, izjavio je za N1 Drago Grbavac iz Udruge 'Zaboravljeni branitelji HVO-a'.

 

Grbavac je istakao da su demobilisani borci HVO-a koji su se odlučili na blokadu autoputa A-1 Zvirovići-Bijača u koordinaciji sa bivšim pripadnicima Armije BiH.

 

"Tražimo svoja tri prava koja smo predali u Parlament - registar branitelja, prestanak financiranja udruga i borački dodatak. Od toga ne odustajemo", rekao je sagovornik N1.

 

On je istakao da je demobilisanim borcima žao jer smetaju vozačima na cesti, ali da jednostavno više nemaju druge opcije.

 

"Parlament na čelu sa vodstvom krši poslovnik i zakon, a prekoračenje ovlasti je kažnjivo djelo. Ovo je jedini način da skrenemo pažnju javnosti da Parlament ne želi riješiti probleme najčasnijih sinova BiH. Ne želimo nemire, ne želimo ništa rušiti, ali želimo svoja prava", dodao je.

 

Član udruge 'Zaboravljeni branitelji' je istakao da je nepojmljivo da danas ima više boraca nego ih je završilo rat.

 

"Mi od registra ne odustajemo, želimo da ga objave javno i da je svakome dostupan, a ne da je dostupan samo nekim povlaštenima i institucijama. Nije istina da će se povećati financijska ulaganja u boračku populaciju, već će novca i ostati. Imamo šator uz autocestu, tu su ljudi već 20 dana. Ovo je samo posljedica, a uzrok je u Parlamentu."

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI