FOTO/ Ukupna vrijednost robe oko 170.000 KM

U velikoj akciji u BiH zaplijenjena tona i po duhana namijenjena prodaji na crnom tržištu

Hronika 18.03.18, 16:11h

U velikoj akciji u BiH zaplijenjena tona i po duhana namijenjena prodaji na crnom tržištu
Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 1.033 kilograma sitno rezanog duhana bez akciznih markica i 685 kilograma duhana u listu

 

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje iz regionalnog centra Tuzla izveli su na području Obudovca operativnu akciju kodnog naziva ''Ronhill'' u okviru koje su oduzeli veliku količinu duhana namijenjenog crnom tržištu u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 170.000 KM.

 

Izvršen je pretres porodične kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu P.P. na području Obudovca, a sve u skladu s instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 1.033 kilograma sitno rezanog duhana bez akciznih markica i 685 kilograma duhana u listu.

 

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

 

Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u regionalnom centru Tuzla, uključujući i ovu akciju ukupno je oduzela 1.700 kilograma rezanog duhana, 685 kilograma duhana u listu, 5.643 paklica cigareta, 55.365 komada ručno punjenih cigareta, saopćeno je iz UIO.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI