Nakon udesa s tragičnim epilogom

Načelnik Semir Efendić se oglasio na Facebooku: 'Padala je kiša i nisam vozio brzo... Čuo sam udar...'

Front 18.03.18, 12:52h

Načelnik Semir Efendić se oglasio na Facebooku: 'Padala je kiša i nisam vozio brzo... Čuo sam udar...'
Pokušali smo pomoći povrijeđenom dok nije stigla hitna pomoć, ali kasnije su nam javili da je čovjek, nažalost, u bolnici preminuo, napisao je načelnik Efendić

 

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić pušten je na slobodu nakon što je sinoć u 19 sati uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo - protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

 

O tragičnom slučaju oglasio se na Facebooku:

 

- Imam potrebu da se obratim u povodu saobraćajne nesreće koja se dogodila jučer u kojoj sam učestvovao. Ovo je teška situacija za mene, ali puno teža za porodicu čovjeka koji je preminuo i sa kojom se iskreno suosjećam. Kretao sam se vozilom u jednoj od sporednih ulica na Grbavici, padala je kiša i nisam vozio brzo, manje od 30 na sat. Nisam bio pod dejstvom alkohola ili nešto slično. U sekundi u kojoj sam čuo udar, vidio sam i pješaka sa desne strane vozila koji je nakon toga pao. Pokušali smo pomoći povrijeđenom dok nije stigla hitna pomoć, ali kasnije su nam javili da je čovjek, nažalost, u bolnici preminuo. U narednom periodu vodiće se postupak koji će utvrditi sve okolnosti događaja, a ja sam spreman na svaku odgovornost koja se utvrdi. Nakon procedura uviđaja i davanja izjave, napustio sam policijsku stanicu - naveo je Efendić.

 

 


Podsjećamo, jučer u 14:30 sati u ulici Zagrebačka u sarajevskoj općini Novo Sarajevo dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je Semir Efendić vozilom Golf udario pješaka inicijala S. E. (rođen 1941.godine).

 

Pješak je u nesreći zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je preminuo u 18:00 sati.

 

Sat kasnije, Efendić je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo - protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

 

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage - Sektora uniformisane policije - Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

 

Efendić je sinoć predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI