Nije bilo zakonskog osnova za predlaganje pritvora

Semir Efendić na slobodi, saslušan u svojstvu osumnjičenog: Naređena obdukcija tijela stradalog

Hronika 18.03.18, 12:31h

Semir Efendić na slobodi, saslušan u svojstvu osumnjičenog: Naređena obdukcija tijela stradalog
Efendić je sinoć predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

 

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo pušten je na slobodu nakon što je sinoć u 19 sati uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo - protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

 

Kako je za Oslobođenje potvrdila portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić, Efendić je ispitan u svojstvu osumnjičenog, dao je izjavu, a o ovom slučaju saslušani su i svjedoci. Nije bilo zakonskog osnova za zadržavanje, odnosno predlaganje pritvora.

 

Cijeli predmet ide u redovnu proceduru, a naređena je obdukcija tijela stadalog, potvrdila je Bavčić.

 

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, jučer u 14:30 sati u ulici Zagrebačka u sarajevskoj općini Novo Sarajevo dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je Semir Efendić vozilom Golf udario pješaka inicijala S. E. (rođen 1941.godine).

 

Pješak je u nesreći zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je preminuo u 18:00 sati.

 

Sat kasnije, Efendić je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo - protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

 

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage - Sektora uniformisane policije - Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

 

Efendić je sinoć predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI