FOTO/ Najveća stranka u Bošnjaka počela s predizbornom kampanjom

Vrh SDA u Živinicama: Veličanstvenim skupom krećemo u pobjedonosni pohod! Nikad nismo bili jači!

Front 18.03.18, 11:25h

Vrh SDA u Živinicama: Veličanstvenim skupom krećemo u pobjedonosni pohod! Nikad nismo bili jači!
Potpredsjednik SDA i zamjenik Predsjedavajućeg Doma naroda BiH Safet Softić istaknuo je kako je veliki broj zvaničnika ove stranke večeras došao u Živinice iz poštovanja prema ovom gradu

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić u svom je obraćanju sinoć na tribini te stranke u Živinicama, govoreći o značaju SDA za BiH, ocijenio kako je ta stranka najvažniji politički projekat 20. stoljeća, a koji je vizija rahmetli Alije Izetbegovića.

 

- Na bazi te vizije formiran je najvažniji državotvorni projekat i najorganizovanija, najveća i najvažnija politička snaga u BiH - dodao je.

 

Snažna SDA znači jaku BiH, a slaba SDA slabu BiH, podložnu raznim uticajima, poručio je Zvizdić.

 

Ocijenio je kako je SDA reafirmirala nacionalna i vjerska prava Bošnjaka, bila na čelu odbrambeno-oslobodilačkog rata te ostvarila najvažniji cilj u političkoj historiji Bošnjaka, a to je politički suverenitet Bošnjaka.

 

tribina-sda-zivinice

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i potpredsjednik SDA naglasio je kako je ovoj stranci najvažnija država, tvrdeći da bez državnoga okvira ne postoji mogućnost ni razvoja naroda, niti osobenosti.

 

Poručio je kako će mlade generacije živjeti u evropskoj BiH.

 

- Večeras smo na ovom skupu da poručimo da SDA i dalje ostaje najsnažnija, najveća, i najdržavotvornija politička snaga u BiH te da najavimo kako ovim veličanstvenim skupom započinjemo pobjedonosni pohod, pobjedu SDA -  ustvrdio je sinoć Zvizdić. 

 

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović kazao je u svom obraćanju kako je SDA sigurni pobjednik na općim izborima 2018. godine,

 

Osvrnuvši se na aktuelnu političku situaciju u BiH i govoreći o formiranju stranaka, koje su iznikle iz SDA, ocijenio je kako je lični interes preovladao opći interes.

 

Smatra da SDA mora biti najjači politički faktor koji će uticati na konstruisanje vlasti kako u Banjoj Luci, tako i u svim kantonima i svim nivoima vlasti.

 

Potpredsjednik SDA i zamjenik Predsjedavajućeg Doma naroda BiH Safet Softić istaknuo je kako je veliki broj zvaničnika ove stranke večeras došao u Živinice iz poštovanja prema ovom gradu.

 

- Mi smo večeras ovdje jer iz Živnica kreće pobjednički pohod SDA prema oktobru - poručio je.

 

sda-zivinice

 

Osvrnuvši se na aktuelnu situaciji u ovoj stranci, konstatovao je kako će večerašnji skup pokazati da SDA nikad nije bila jača, nego sada, ustvrdivši kako je SDA  najjača onda kada je najteže.

 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ocijenio je kako je sve što je važno u ovoj državi vezano za SDA.

 

Naglasio je kako je 82 posto Reformske agende napisano u SDA i da je najveći posao u Federalnoj vladi, koji se tiče reformi odradio Ured premijera i šest ministara iz te stranke.

 

- Mi ćemo s federalnog nivoa ostati privrženi ovom kantonu i vašem gradu - poručio je, dodavši kako Živinice imaju veliki potencijal te da se jako puno i domaćih i stranih investitora javlja i izražava želju za gradnjom na području ovog grada.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI